Laser αντι-drone όπλα.. Ιδού η μεγάλη ελληνική ευκαιρία (BINTEO)


Ο νοτιοκορετική Hanwha Corporation ανακοίνωσε πως κέρδισε συμβόλαιο για την ανάπτυξη ταλαντωτή λέιζερ για χρήση στο μελλοντικό SHORAD (short-range air-defence system) λέιζερ που θα έχει ως αποστολή την εξουδετέρωση εχθρικών drones. Βάσει συμβολαίου το απάρτιο πρέπει να παραδοθεί εντός 4 ετών

Ο ταλαντωτής είναι βασικό απάρτιο ενός οπλικού συστήματος λέιζερ δημιουργώντας, ουσιαστικά, την φονική ακτίνα και καθορίζοντας την απόδοσή της. Τα όπλα λέιζερ μπορούν να εμπλέξουν ταχείς και μικρούς σε μέγεθος στόχους, γεγονός που τα καθιστά ιδανικούς “φονιάδες” drones. Οι Νοτιοκορεάτες αναπτύσσουν όπλα λέιζερ που συνδυάζουν ακτίνες διαφορετικού μήκους κύματος σε μια – spectral beam combining – με καταστροφικά για τον στόχο αποτελέσματα.

Η τεχνολογία λοιπόν προσφέρει λύσεις για την αντιμετώπιση των θανάσιμων drones. Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι διαθέτουν πολλά μη επανδρωμένα αεροχήματα και αναπτύσσουν πολλά ακόμα διαφόρων τύπων. Η απειλή των τουρκικών drones για την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ορατή και το πόσο επικίνδυνα είναι αποδείχθηκε σε Λιβύη και Καραμπάχ, όπου κυριολεκτικά άλλαξαν τους όρους του παιχνιδιού.

Αν λοιπόν οι Τούρκοι επένδυσαν σε μια τεχνολογία, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί; Γιατί εμείς δεν μπορούμε να επενδύσουμε, επιτέλους, στην τεχνολογία, διαγράφοντας τις τουρκικές απειλές και ανακτώντας το ποιοτικό πλεονέκτημα που έχουμε χάσει; Αν οι Νοτιοκορεάτες μπορούν, οι Έλληνες επιστήμονες δεν μπορούν; Μη μήπως κάποιοι δεν τους επιτρέπουν να μπορούν λόγω – κυρίως – αδιαφορίας; Και μην ξεχνάμε ότι ανάλογο σύστημα αναπτύσσει και η ισραηλινή Rafael – Drone Dome (ΒΙΝΤΕΟ).

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη