«Και πάλι έσκυψε το κεφάλι» ο Κ.Μητσοτάκης και συναντάει τον Ελπιδοφόρο παρά την αρχική ακύρωση


Μεταστροφή 180 μοιρών...

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη.

Έτσι λοιπόν εκ νέου επέλεξε «να σκύψει» το κεφάλι ο Κ.Μητσοτάκης και συναντάει τον Ελπιδοφόρο παρά την αρχική ακύρωση που επίσης κυβερνητικές πηγές διέρρεαν από το πρωί!

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, χθες ήταν παρών στα εγκαίνια του ουρανοξύστη των 36 ορόφων, το επονομαζόμενο «Τουρκικό Κέντρο», που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ και θα στεγάσει το τουρκικό προξενείο, τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ενώ εκεί θα έχει “γραφείο” και το Ψευδοκράτος!

Δηλαδή παρέστη σε μια τουρκικών συμφερόντων φιέστα και φωτογραφήθηκε “δίπλα” στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την στιγμή μάλιστα που η Τουρκία έχει θέσει υπό καθεστώς «πολιορκίας» την Κρήτη!

Νωρίς το πρωί, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να επικαλεστεί βεβαρυμένο πρόγραμμα για να μην συναντήσει, τελικά, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. 

Οι κυβερνητικές διαρροές ανέφεραν ότι το ίδιο επρόκειτο να κάνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φτάνει απόψε (22.09.2021) στη Νέα Υόρκη. 

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 12:00 από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε επίσημα πως «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου».

Γιατί αυτή η μεταστροφή; Προφανώς τα ίδια κέντρα που ήθελαν την παρουσία του Ελπιδοφόρου στην τουρκική φιέστα επιθυμούν και την αποδοχή της από τον Κ.Μητσοτάκη...



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη