Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα Πέτσα και για την εταιρία που ανέλαβε να διαθέσει τα κονδύλια


Σε εξέλιξη και έρευνα για την εταιρία που ανέλαβε να διαθέσει τα κονδύλια

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας βρίσκονται η περιβόητη λίστα Πέτσα και τα 31.000.000 ευρώ που διατέθηκαν κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία πολλά ανύπαρκτα ή αμφιβόλου αναγνωσιμότητας sites, όπως το… ανύπαρκτο blog του Μένιου Φουρθιώτη!

Η εισαγγελική έρευνα διενεργείται μετά την αναφορά που είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των media.

Όσον αφορά το σκέλος της αναφοράς για τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, έχει διαβιβαστεί από τον περασμένο Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος ως προς τους εκπροσώπους της εταιρίας που είχε αναλάβει να μοιράσει τα κονδύλια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις διαφημιστικές καμπάνιες «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» σχετικά με τον κορονοϊό. Ειδικότερα, ερευνάται η τέλεση των αδικημάτων της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ως γνωστόν, η εταιρία Initiative διένειμε την κρατική διαφήμιση σε αμφιβόλου αναγνωσιμότητας ιστοσελίδες, ακόμη και ανύπαρκτες, που δεν περιλαμβάνονται στο μητρώο των ενημερωτικών. Ανάμεσα σε αυτά ήταν το wishmag.gr που ήταν ανενεργό από το 2010, αλλά είχε 14 καταχωρίσεις με την καμπάνια «Μένουμε ασφαλείς»!

Εξάλλου, χρήματα από το «λεφτόδεντρο» του Πέτσα θα έπαιρναν ένα site και ένα blog-φάντασμα του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα προφυλακίστηκε για τη «σκηνοθεσία» πυροβολισμών από συνεργάτες του έξω από το σπίτι του για να διατηρήσει την αυξημένη αστυνομική φρουρά.

Η ιστοσελίδα του apokalyptikalive.gr θα έπαιρνε 4.000 ευρώ και το blog του protieidisi.com άλλα 1.000 ευρώ. Το τελευταίο, όμως, είχε μόλις… δύο αναρτήσεις, η μία εκ των οποίων ήταν το διαφημιστικό μπάνερ του «Μένουμε ασφαλείς», ενώ μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε άρχισε να γεμίζει με copy paste ειδήσεις σε ημερομηνίες που δεν είχαν συμβεί!

Τελικά, μετά τις εύλογες αντιδράσεις ο Στέλιος Πέτσας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με μηδενική τιμολόγηση στα δύο sites του παρουσιαστή. Αν και είχε δοθεί εντολή να εκταμιευθούν τα ποσά των 5.000 ευρώ στο blog και το site, φαίνεται πως δεν πήρε τα χρήματα, αφού στις δύο τελευταίες στήλες (τιμολογημένο ποσό – προ κρατήσεων και συνολική αξία με ΦΠΑ) καταγράφονται μηδενικά ποσά.

Την ίδια ώρα, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλειε άλλα μέσα ενημέρωσης που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη…

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη