Οι Τούρκοι παραβιάζουν το εναέριο χώρο μας με ντρόουν – Να τα καταρρίπτουμε


Νέα τακτική προκλητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο. Το τελευταίο διάστημα επιλέγουν να μην σηκώνουν μαχητικά αεροσκάφη, αλλά να προβαίνουν σε παραβάσεις ή ακόμα και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας με UAV’s, δηλαδή με μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα, τουλάχιστον 15 φορές τουρκικά drones παραβίασαν τους κανόνες κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, αναγκάζοντας τα μαχητικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να απογειωθούν προκειμένου να τα αναχαιτίσουν.

Αυτό όμως σημαίνει ότι η χώρα μας δαπανά μεγάλα ποσά για καύσιμα, καταπονώντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό, την ίδια ώρα που η γειτονική Τουρκία προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες με σχεδόν μηδενικό κόστος.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητά λύσεις

Η νέα μορφή προκλητικότητας προβληματίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας που αναζητεί λύσεις καθώς η απέναντι πλευρά έχει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροπλάνα, αρκετά από τα οποία βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας, στην περιοχή της Αδριανούπολης και στα νότια στην περιοχή του Ντάλαμαν.

Σχεδόν όλα τα drones απογειώνονται από τις δύο αυτές βάσεις και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα έχουμε από τούδε και στο εξής σχεδόν κάθε μέρα.

Η μόνη απάντηση είναι να τα καταρρίπτουμε, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πιλότος μέσα σε αυτά. Και μάλιστα δεν χρειάζονται τελευταίας τεχνολογίας αντιαεροπορικά για να πέφτουν.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη