Η σφαγέας των Βαλκανίων, Ολμπράιτ, νέα πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής των ΗΠΑ


Την είχε διώξει ο Τραμπ μαζί με τον Κίσινγκερ, την φέρνει πίσω ο Μπάιντεν!

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ ορκίστηκε την Τετάρτη 17 Νοε. 2021 ως νέα πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο αφότου η κυβέρνηση Τράμπ απομάκρυνε αιφνίδια την ίδια και άλλους εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας όπως ο διαβόητος Χένρυ Κίσινγκερ, από τη συμβουλευτική επιτροπή.

Μιλάμε για μία εφιαλτική εξέλιξη, καθώς η Ολμπράιτ ήταν αυτή που έπαιξε τον πιο σκοτεινό ρόλο στην σφαγή των Σέρβων, και την επέλαση των Τζιχαντιστών τρομοκρατών στα Βαλκάνια. Ήταν το σκοτεινό πρόσωπο που διαβεβαίωσε τον Κλίντον – ο οποίος είχε ακόμα αμφιβολίες – ότι η Σερβία θα έπρεπε να βομβαρδιστεί, διότι διαπράττει εγκλήματα κατά των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.εντέλει, αυτοί που σφαγιάστηκαν ανελέητα ήταν οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδιου, αλλά και χιλιάδες αθώοι Σέρβοι εντός Σερβίας.



Η  Ολμπράιτ είναι η πρώτη πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου, από τότε που ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ξεκίνησε την αναθεώρησή του στις συμβουλευτικές επιτροπές του Πενταγώνου νωρίτερα αυτό το έτος.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Όστιν απέλυσε εκατοντάδες μέλη των 42 διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών του τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των αμφιλεγόμενων μελών που διορίστηκαν τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Τράμπ.

Μετά την ήττα των εκλογών του 2020, ο Τραμπ εκκαθάρισε ορισμένους μακροχρόνιους εμπειρογνώμονες της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας από τα συμβούλια, συμπεριλαμβανομένης  Ολμπράιτ, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και άλλων. Τώρα, ένα χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το Συμβούλιο Αμυντικής Πολιτικής, η 84χρονη Ολμπράιτ θα επιστρέψει ως πρόεδρος. Υπηρέτησε ως η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών από το 1997-2001.

Είναι μία εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, ειδικά για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, διότι αυτή η γυναίκα θα έπρεπε να έχει δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου και όχι να επανέρχεται σε θέση ευθύνης, την ώρα που ο ισλαμικός εξτρεμισμός έχει πλέον βρει τον ηγέτη του στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη