Οι Πακιστανοί που αλωνίζουν, η τουρκική ΜΚΟ στην Ελλάδα και τα σχέδια της Άγκυρας για έναν παγκόσμιο ισλαμικό στρατό


*Του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Έμμεσες και άμεσες διαπιστώσεις και ερωτήματα προκύπτουν από την αποκλειστική και πολυπληθή παρουσία των Πακιστανών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος, που μαζί με την καθολική απουσία των γηγενών φαίνεται ότι εξέπληξαν τους τελευταίους σε όλη την επικράτεια. Η πρώτη διαπίστωση αναφέρεται στη σημειολογία του γεγονότος, επειδή μέχρι πρόσφατα η παραδοσιακή υποδοχή της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο των Αθηνών πραγματοποιούνταν κυρίως με τη συμμετοχή των αυτοχθόνων κατοίκων της χώρας.

Η απουσία, όμως, των κατά γένος Ελλήνων από την πλατεία ουσιαστικά επισημαίνει την πληθυσμιακή αλλαγή της χώρας και την αντικατάσταση του γερασμένου πληθυσμού της από μουσουλμάνους εποίκους, και κυρίως Πακιστανούς, που ενώ ζουν και εργάζονται ειρηνικά στην Ελλάδα, η μουσουλμανική ταυτότητά τους, η εθνική τους συνείδηση και η αδελφοποίηση της πατρίδας τους με την Τουρκία ισοδυναμούν με νόμιμη εγκατάσταση τουρκογενών πληθυσμών στην Ελλάδα.

Η δεύτερη έμμεση διαπίστωση προσδιορίζεται στην ικανοποίηση του πολιτικού συστήματος, το οποίο τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς αγαλλίαζε επειδή διαπίστωνε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμική κοινωνία. Όμως, τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και τα οποία ουδέποτε απασχόλησαν τον δημόσιο λόγο έχουν να κάνουν με την αριθμητικά δυσανάλογη παρουσία των Πακιστανών στη χώρα μας, παρότι δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

Πράγματι, το Πακιστάν είναι μια ισχυρότατη πυρηνική δύναμη που έχει ενσωματώσει τη σύγχρονη τεχνολογία στην εθνική και την κρατική δομή του. Αντιθέτως, η Ελλάδα είναι μια τεχνολογικά αναλφάβητη χώρα λόγω συνειδητών πολιτικών επιλογών, ευρισκόμενη ακόμα στην εποχή της «βαλλίστρας». Συνεπώς το Πακιστάν λόγω του μεγέθους και της ισχύος του δεν απειλείται από καμία άλλη εχθρική χώρα. Δοθέντος όμως ότι σχεδόν το σύνολο των Πακιστανών εισέρχεται στην Ελλάδα από την Τουρκία, θα πρέπει να δεχτούμε ότι η Τουρκία τους προωθεί επιλεκτικά στην Ελλάδα και επίσης ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα «αγνοεί» την είσοδό τους στη χώρα επειδή δεν επαναπροωθούνται στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής τους. Σε αυτό το σημείο εμφανίζονται η SADAT και η ΙΗΗ. Η δεύτερη συνιστά μια τουρκική ΜΚΟ, η οποία επί τη βάσει φωτογραφιών και εγγράφων φαίνεται ότι δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα το 2018, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και όπλα στους τζιχαντιστές της Συρίας και της Λιβύης, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπία στον ΟΗΕ. Ήδη, από τον Νοέμβριο του 2017, ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt παρουσίασε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η ΙΗΗ ελεγχόταν από τον Veli Çayır που ήταν το δεξί χέρι του πολυπράγμονα αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Hakan Fidan.

Επιπλέον η SADAΤ είναι μια τουρκική ιδιωτική εταιρία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών, η οποία αναλαμβάνει να εκπαιδεύει Τουρκμένους τζιχαντιστές και να τους αποστέλλει στα διάφορα πολεμικά μέτωπα ανά την υφήλιο, ενώ παράλληλα φημολογείται ότι ειδικεύεται και στη μεταφορά τζιχαντιστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη, και φυσικά και στην Ελλάδα.

Ο σημερινός αρχηγός της SADAT είναι ο απόστρατος ταξίαρχος Adnan Tanri Verdi, φίλος και πρώην σύμβουλος του Ερντογάν και ένας από τους 23 Τούρκους αξιωματικούς που την ίδρυσαν το 2012. Το όραμά του είναι ο συντονισμός όλων των ισλαμικών κρατών με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ισλαμικού στρατού. Ο Tanri Verdi είναι ο πατήρ του δόγματος της καταστροφής του Ισραήλ μέσω του «διαρκούς πολέμου φθοράς σε όλα τα μέτωπα», της «απελευθέρωσης» της Ιερουσαλήμ, καθώς και ο εμπνευστής του υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδος, δοθέντος ότι η SADAT ελέγχει την ΙΗΗ, που τουλάχιστον μέχρι το 2018 δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Tanri Verdi είναι ο εμπνευστής της αδελφοποίησης των τουρκικών και πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι εντυπωσιακό ότι ο ίδιος οργάνωσε όχι μόνο τη μόνιμη συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών, αλλά επιπλέον εισηγήθηκε την αδελφοποίηση και τη συνεκπαίδευση της τουρκικής και πακιστανικής αεροπορίας, καθώς και των ναυτικών τους στο Αιγαίο. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Tanri Verdi είναι ο ιθύνων νους της μεταφοράς της πυρηνικής τεχνολογίας του Πακιστάν στην Τουρκία.

Αξιοπερίεργη επίσης είναι η φημολογία αναφορών μυστικών υπηρεσιών ότι στον αρχηγό της SADAT έχει ανατεθεί η αντιπροσώπευση των Panasonic, Motorola και Laxon στην Προύσα (Bursa). Το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που εκπαιδεύει και οργανώνει τζιχαντιστές να έχει αντιπροσωπίες μεγάλων αμερικανικών εταιριών είναι κάτι που μόνο οι Αμερικανοί και ο Ερντογάν γνωρίζουν. Αντιθέτως, επειδή όλοι είναι κουφοί και τυφλοί στην Ελλάδα, είναι απίθανο το ελληνικό πολιτικό σύστημα να γνωρίζει ή να έχει ακούσει κάτι για τα αίτια της ύπαρξης του δυσανάλογα μεγάλου αριθμού Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου

του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών

του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη