Ο Ιερός Σκοπός μας:Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης.


Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της παγκοσμιοποίησης και σημερινής θολής πραγματικότητας, ο Έλληνας καλείται να ανταποκριθεί θέλοντας και μη στην εύρεση του σκοπού της υπάρξεως του. Δεν είναι μόνο λόγω του χρέους του προς το Έθνος και την Φυλή, αλλά και προς τον ίδιο τον Δημιουργό του. Εκείνον που του έδωσε όλα αυτά τα στοιχεία, που η σημερινή εποχή προσπαθεί με κάθε μέσο να του καταβροχθίσει. Στοιχεία θετικά, στοιχεία σοφίας και εξέλιξης. Η καθολική στράτευση στον ιδεολογικό αγώνα για την επικράτηση των αξιών και των ιδεών μας θα έπρεπε να αποτελεί το κίνητρο για κάθε ενεργό Εθνικιστή, πρώτα ως πολίτη αλλά και ως αγωνιστή.

Όλοι οι συστημικοί μηχανισμοί, επιβουλεύονται το καθετί που θα αποτραβήξει τον σημερινό άνθρωπο από τον σκοπό, τον ανώτερο εαυτό του και την δημιουργία. Το μεγάλο λάθος της τάσης είναι η επιλογή της αδυναμίας και η αποστροφή της δυσκολίας που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ευκολία έγινε συνήθεια και απαιτείται, ενώ η προσπάθεια πλέον δεν καταβάλλεται. Ο Εθνικιστής δεν εκφράζεται μέσω αυτών των πρακτικών, αλλά επιβάλλεται να γίνεται παράδειγμα μέσω των βιωμάτων και των ενασχολήσεων του. Ο σκοπός του Έλληνα Εθνικιστή είναι να προάγει την θέληση για ζωή, αποκαλύπτοντας την αληθινή φύση της ζωής , η οποία αντιτίθεται στον υλιστικό εφιάλτη αυτού του αιώνα. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να περάσει μία φάση Πνευματικής Επανάστασης, μία εσώτερη επανάσταση, η οποία καθοδηγεί όλη την ζωή του. Όταν αυτό έχει επιτευχθεί, θα κρίνει τις πράξεις του σύμφωνα με το αν προάγουν ή όχι τον Σκοπό. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος υποστηριζόμενος από ένα αιώνιο Ιδεώδες θα δράσει θετικά, σε οποιαδήποτε κατάσταση, για την υπεράσπιση του ορθού και του αληθινού.

Είναι ο θαρραλέος, ο δραστικός, ο ενεργητικός. Είναι και εκείνος που βλέπει ότι το μυαλό , η ψυχή και όλες μας οι ενέργειες πρέπει να εκφράζουν αυτό που πιστεύουμε. Οι καθημερινές ασχολίες μας, ο τρόπος ζωής και σκέψης πρέπει να αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα, την ενσάρκωση όλων των αξιών και των ιδανικών μας. Αυτός είναι ο Εθνικιστής και αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός του εν τέλει, η ανέλιξη που μάχεται την πτώση μίας σχεδόν ηθικά πεθαμένης κοινωνίας.



                         Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη