«Παίρνουν ανάσα» οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες: Μεγάλη ανατροπή και κατάργηση στο πρόστιμο των 100 ευρώ;


Προς την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων οδεύει η κυβέρνηση, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα αφορούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και το πρόστιμο που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως «είμαστε κοντά στην απόφαση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» για τον κορωνοϊό, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως σε μία ανάλογη δήλωση είχε προβεί και ο κ. Μαγιορκίνης.

Προς κατάργηση οδεύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο κ. Θεμιστοκλέους θεωρεί βέβαιο ότι το πιστοποιητικό θα καταργηθεί και στη χώρα ακριβώς όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει και στις άλλες χώρες. «Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», τόνισε συμπληρώνοντας ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει το πιστοποιητικό.

«Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Υπάρχει πιθανότητα να καταργηθεί και το πρόστιμο στους ηλικιωμένους

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει η πιθανότητα να καταργηθεί έστω προσωρινά το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο άνω των 60 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε: «Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη