Πανωλεθρία για Bayraktar και... Τουρκία στην Ουκρανία


Πανωλεθρία έχουν υποστεί τα τουρκικά Bayraktar στην Ουκρανία, όπου οι Ρώσοι τα έχουν σχεδόν καταστρέψει στο σύνολό τους. Μάλιστα η Ουκρανία έκανε και επαναληπτική παραγγελία για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες το Directus.gr, μόνο στις 5 Μαρτίου καταστράφηκαν: 5 σταθμοί ραντάρ, 2 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M-1, 4 αεροσκάφη Su-27 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταρρίφθηκαν σε αεροπορική μάχη στην περιοχή Zhytomyr και 1 Su. -25 καταρρίφθηκε από συστήματα αεράμυνας στην περιοχή Νίζιν. Επίσης, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και 1 Bayraktar TB-2.

Τι αναφέρουν οι Τάταροι

Ο Abdulcemil Kirimoglu, εθνικός ηγέτης του λαού των Τατάρων της Κριμαίας ανέφερε πριν λίγο τα εξής:

“Εάν η Ουκρανία αντισταθεί επιτυχώς, αυτό θα οφείλεται στα Bayraktar TB-2. Δεν έχουμε τίποτα στον αέρα εκτός από τα Bayraktar TB-2. Χωρίς τα Bayraktar TB-2, η κατάστασή μας θα ήταν πολύ δύσκολη.”

Επίσης αναφέρθηκε και στην ”πολιορκία” του Κιέβου:

”Το Κίεβο δεν θα πέσει. Αν μπουν μέσα, (οι Ρώσοι) το Κίεβο θα είναι ο τάφος τους.”

Τι αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ:

”Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημοσίευσαν ένα βίντεο στο Twitter που δείχνει πλάνα ενός ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους να χτυπάει ρωσικά στρατιωτικά οχήματα .

Το drone είναι τουρκικού σχεδιασμού που ονομάζεται Bayraktar TB2. Σύμφωνα με το 19fortyfive.com, τα Bayraktar της Ουκρανίας έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 32 οχήματα. Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους Ουκρανούς.

Η Ρωσία πιστεύεται ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό κινητών πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς και S-400 και μια σειρά άλλων συστημάτων αεράμυνας μικρής εμβέλειας.”

Τα μαθήματα για την Ελλάδα

Τα τουρκικά drones είναι ανυπεράσπιστα απέναντι στα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα. Τα Bayraktar μπορούν να καταρριφθούν μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων καταστολής.

Μάλιστα, πρόσφατα, όπως αποκάλυψαν οι Ρώσοι πρόσφατα, ”κοντά στο Voronezh πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με αξιωματικούς για το πώς τα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου μπορούν να πλήξουν το UAV TB2. Ως αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου, υποδεικνύονται η διακοπή του ελέγχου του UAV, η διακοπή της μετάδοσης δεδομένων από το UAV και η διακοπή της υποστήριξης πλοήγησης του UAV.”

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη