-ΑTMACA: Ζώνη απαγόρευσης A2/AD θέλουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο


Θέλουν να αποκλείσουν το Αιγαίο με δεκάδες επάκτιους εκτοξευτές

Συμμετέχοντας στο Antalya Diplomacy Forum (ADF), ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan, Murat Second, απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ανακοίνωσε ότι η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου ATMACA, εξοπλισμένο με υπέρυθρο αισθητήρα, (IIR Seeker), θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Σε δήλωση που έκανε ο Murat Second,

«Ως Roketsan, εργαζόμαστε για το επάκτιο  σύστημα άμυνας του ATMACA. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα χρησιμοποιήσουμε το νέο υπέρυθρο αισθητήρα (IIR) σε δοκιμαστική εκτόξευση που θα πραγματοποιηθεί   φέτος.»

Στο πλαίσιο της επικείμενης δοκιμής, θα χρησιμοποιηθεί του IIR ATMACA ο πύραυλος θα φέρει κινητήρα Turbojet KTJ-3200 που αναπτύχθηκε από την Kale Arge με  τουρκικούς εθνικούς πόρους.

Αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA

Ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από την κορβέτα  TCG KINALIADA (F-514) χρησιμοποιούσε ένα Radar (RF).

Πύραυλος ATMACA με μέγιστο βεληνεκές 220+ χιλιόμετρα. Το Super Sea-skimming έχει χαμηλό ίχνος ραντάρ, υψηλή ευαισθησία χτυπήματος και σύνδεση δεδομένων, ενημέρωση στόχων, δυνατότητες επανεπίθεσης και ακύρωσης αποστολής.

Το ATMACA, το οποίο ζυγίζει περίπου 750 κιλά, μπορεί να ταξιδέψει με υψηλές υποηχητικές ταχύτητες και φέρει πολεμική κεφαλή 220 κιλών.

Το σύστημα παράκτιας άμυνας ATMACA θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την Τουρκία, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ: «Σε περίπτωση που το παράκτιο σύστημα άμυνας ATMACA αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο, προβλέπεται ότι η αποτρεπτική δύναμη του τουρκικού Ναυτικού θα πολλαπλασιαστεί. Επιπλέον, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό πλεονέκτημα A2/AD.»

πηγη 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη