Οι Τούρκοι εξουδετέρωσαν νάρκη θαλάσσης που παρασύρθηκε από την Ουκρανία


Ο στρατός της Τουρκίας εξουδετέρωσε μια νάρκη θαλάσσης το Σάββατο που είχε παρασυρθεί από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας μια δυνατή έκρηξη βόρεια της Κωνσταντινούπολης, μερικές μέρες αφότου η Ρωσία προειδοποίησε ότι αρκετές από αυτές «ξέφυγαν» από τα ουκρανικά λιμάνια.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ περιέγραψε το αντικείμενο, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από ψαράδες στο πάνω στενό του Βοσπόρου, ως παλιού τύπου νάρκη και είπε ότι βρισκόταν σε επαφή τόσο με τις ρωσικές όσο και με τις ουκρανικές Αρχές.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters άκουσε έναν δυνατό κρότο στα ανοιχτά του παραθαλάσσιου χωριού Ρουμελιφενέρι, όπου δραστηριοποιούνταν σκάφη του πολεμικού ναυτικού, στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Ένα ναρκαλιευτικό κατευθύνθηκε επίσης στην περιοχή από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με δεύτερο μάρτυρα του Reuters.

«Η νάρκη παλαιού τύπου, εξουδετερώθηκε από την ομάδα μας… και οι ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους», δήλωσε ο Ακάρ στην τηλεόραση.



Νωρίτερα, η ακτοφυλακή είχε προειδοποιήσει τα σκάφη να μείνουν μακριά από το σφαιρικό αντικείμενο.

Η Τουρκία μοιράζεται σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αρκετές νάρκες παρασύρθηκαν στη θάλασσα μετά από αποκοπή από τα καλώδια τους κοντά σε λιμάνια της Ουκρανίας, έναν ισχυρισμό που απέρριψε το Κίεβο ως παραπληροφόρηση και μια προσπάθεια να κλείσουν τμήματα της θάλασσας.

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση

FSB: Οι νάρκες που έχει ποντίσει η Ουκρανία στη Μαύρη θάλασσα μπορεί να βρεθούν στο… Αιγαίο!

Ο Εύξεινος Πόντος είναι μια σημαντική ναυτιλιακή αρτηρία για σιτηρά, λάδι και προϊόντα πετρελαίου.

Συνδέεται με τον Μαρμαρά και στη συνέχεια τη Μεσόγειο μέσω του Βοσπόρου, ο οποίος διασχίζει την καρδιά της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με 16 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι ψαράδες εντόπισαν πρώτα το αντικείμενο κοντά σε μια περιοχή ελλιμενισμού και το ανέφεραν στην ακτοφυλακή, η οποία έστειλε προειδοποιήσεις ασυρμάτου στα σκάφη στην περιοχή, δήλωσε στο Reuters η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας των Ακτών.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη