Η Άγκυρα δεν επιτρέπει πλέον στα ρωσικά αεροπλάνα να χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο για πτήσεις προς τη Συρία


Tα ρωσικά στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη που πετούν προς τη Συρία θα απαγορεύεται να εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο, ανέφερε πριν λίγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι αντικειμενικοί λόγοι για αυτό δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωσή του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν επιτρέπει πλέον στη Ρωσία να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της για πτήσεις προς τη Συρία, κάνοντας τον παραλληλισμό με τον αποκλεισμό του Βοσπόρου.

”Κλείσαμε τον εναέριο χώρο στα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ακόμη και σε πολιτικά αεροσκάφη που θα πετούν προς τη Συρία. Ο Πρόεδρός μας ενημέρωσε και τον Πούτιν σχετικά.”

Η ρωσική πλευρά δεν έχει ακόμη σχολιάσει την τρέχουσα κατάσταση, ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σκοπεύει να εμποδίσει τη μεταφορά ρωσικού στρατού και όπλων στη Συρία λόγω της επερχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας, μια από τις φάσεις της οποίας πραγματοποιούνται επί του παρόντος στο βόρειο Ιράκ.

Δείτε το δημοσίευμα:



πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη