Εκτεταμένες καταστροφές στην oυκρανική άμυνα από τις ρωσικές δυνάμεις - Το 72% των Αμερικανών κατά σύγκρουσης ΗΠΑ - Ρωσίας


Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας (αεράμυνα) κατέστρεψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δύο πυραύλους Tochka-U και ένα μαχητικό MiG-29

Εκτεταμένα πλήγματα στην oυκρανική άμυνα επέφεραν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ την ίδια στιγμή το 72% των Αμερικανών φοβάται και τάσσεται κατά μιας σύγκρουσης με τη Μόσχα.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας (αεράμυνα) κατέστρεψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δύο πυραύλους Tochka-U και ένα μαχητικό MiG-29.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα 2 Μαΐου ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιgor Konashenkov Κονασένκοφ.

Πιο συγκεκριμένα, «τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 10 ουκρανικά drones στις περιοχές των οικισμών Vesele, <...> και Balakleya στην περιοχή Kharkiv, Kiselevka στην περιοχή Kherson, Mayak στην περιοχή Zaporozhye, Dokuchaevsk, Korsun και Khanzhenkovoτης Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, καθώς και στην περιοχή της πόλης Luhansk.

Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι δύο πύραυλοι Tochka-U καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη Petrivske, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, ενώ ένας πύραυλος Smerch καταστράφηκε στον οικισμό Donetskoe.

Επίσης κατά τη διάρκεια αεροπορικής μάχης στην περιοχή Σλαβιάνσκ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29».

Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 38 στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας από αέρας.

«Περί τις 38 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας: ανάμεσά τους 30 οχυρά, στρατόπεδα και τρεις αποθήκες πυραύλων και όπλων στις περιοχές Pervomayskoye και Ilyichevka εξουδετερώθηκαν.

Ένας αντιαεροπορικός πύραυλος Osa-AKM και μια συστοιχία πυραύλων στην περιοχή Arkhangelovka», είπε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 146 αεροσκάφη, 112 ελικόπτερα, 683 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 281 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 2.756 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 316 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 1.234 πυροβολαρχίες πεδίου έχουν καταστραφεί.

Το Tochka-U είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του σοβιετικού τακτικού πυραυλικού συστήματος υψηλής ακρίβειας Tochka.

Έχει σχεδιαστεί για να πλήττει με ακρίβεια στόχους.

Αποτελείται από ένα βλήμα ενός σταδίου, ελεγχόμενο σε όλη τη διαδρομή πτήσης, το βεληνεκές του οποίου είναι από 15 έως 120 χλμ.

Στη Ρωσία, οι Tochka-U δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τα τέλη του 2019.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν στη στρατηγική αποτυχία της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να διασφαλίσουν ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την Ουκρανία θα μετατραπεί σε «στρατηγική αποτυχία» για τη Ρωσία.

Η Seletest Valader, βοηθός υπουργός Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, ανακοίνωσε:

«Καθήκον της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία, καθώς και με την ευρωπαϊκή ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, είναι να υπάρξει στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία». Σύμφωνα με τη Wallander, οι δυτικές κυρώσεις θα πλήττουν, με την πάροδο του χρόνου, «ολοένα και περισσότερο» «τη ρωσική οικονομία στο σύνολό της», αλλά και τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας της ειδικότερα.

Η Δύση θα προσπαθήσει να καταστήσει υπεύθυνη «τη ρωσική ηγεσία» απέναντι στον ίδιο της τον λαό και στην «παγκόσμια σκηνή», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. 

Το 72% των Aμερικανών τάσσεται κατά της σύγκρουσης ΗΠΑ με Ρωσία

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν οι ΗΠΑ να ξεκινήσουν μια ανοιχτή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την Ουκρανία, αλλά υποστηρίζουν την ενίσχυση των αντιρωσικών κυρώσεων.

Αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης κοινής γνώμης που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Washington Post .

Σύμφωνα με το 72% των ερωτηθέντων, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να εμπλακούν σε ένοπλη σύγκρουση με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία.

Αυτό το σενάριο υποστηρίζεται από το 21% των ερωτηθέντων.

Το 67% των συμμετεχόντων στην κοινωνιολογική έρευνα θεωρεί απαραίτητη την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ανησυχούν για τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ιδέα της αποστολής πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία υποστηρίζεται από το 55% των ερωτηθέντων, ενώ το 35% ήταν κατά.

Στην ηλικιακή ομάδα έως 40 ετών, λιγότερο από το 50% θεωρεί σωστή την ενίσχυση μιας τέτοιας υποστήριξης.

Σε γενικές γραμμές, οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι από το έργο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

Η πολιτική του για τη σύγκρουση στην Ουκρανία αποδοκιμάζεται από το 47% των ερωτηθέντων, ενώ το 42% την υποστηρίζει.

Στην έρευνα, που διεξήχθη από τις 24 έως τις 28 Απριλίου, συμμετείχαν 1.004 ενήλικες κάτοικοι της χώρας.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη