Shoigu (Ρωσία): Θα χτυπάμε αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ εάν μεταφέρουν όπλα στους Ουκρανούς - Προέλαση στο Donbass


Υπό τον έλεγχο μας η Μαριούπολη, πλήρως αποκλεισμένοι οι Ουκρανοί στο Azovstal είπε ο Shoigu

Υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού βρίσκεται η Μαριούπολη όπως είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε πως είναι πλήρως αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal, όσοι από τους Ουκρανούς στρατιώτες έχουν απομείνει.

«Όσοι έχουν απομείνει από τους Ουκρανούς στρατιώτες, αυτοί είναι πλήρως αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας» ανέφερε ο Shoigu, ο οποίος τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να πείσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Azovstal να αφήσουν τον άμαχο πληθυσμό να φύγει και να παραδώσουν τα όπλα τους.

Προέλαση σε Donetsk, Luhansk

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk προελαύνουν στις δύο αυτές επαρχίες του Donbass, επεκτείνοντας τον έλεγχο τους.

Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, αναφέροντας πως σχεδόν σε καθημερινή βάση ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την ασφαλή εκκένωση των αμάχων από τις πολεμικές ζώνες.

Αποκαθίσταται η τάξη

«Η ειρηνική ζωή αποκαθίσταται στα εδάφη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk, του Luhansk και των άλλων περιοχών που απελευθερώνονται από τους εθνικιστές, συμπεριλαμβανομένης και της Μαριούπολης, του μεγαλύτερου βιομηχανικού και διαμετακομιστικού κέντρου της Αζοφικής Θάλασσας, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού» ανέφερε ο Shoigu.

Θα καταστρέφουμε οπλισμό του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον Shoigu οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέφουν οχήματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας που μεταφέρουν όπλα και εξοπλισμό προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξακολουθούν να αποστέλλουν όπλα στην Ουκρανία.

Επισημαίνω πως οποιαδήποτε μεταφορά από το ΝΑΤΟ που φτάνει στο έδαφος της Ουκρανίας και αφορά όπλα και εξοπλισμό για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τη θεωρούμε νόμιμο στόχο για καταστροφή» είπε ο Shoigu.

Εξαίρετοι οι Ρώσοι στρατιώτες

Μάλιστα ο Shoigu εξήρε το έργο των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν δείξει τεράστιο κουράγιο και γενναιότητα και έχουν τιμήσει το στρατιωτικό τους καθήκον, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των αμάχων.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υλοποιούν τους στόχους που έχουν τεθεί από τον Ανώτατο Διοικητή» είπε ο Shoigu.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη