Τσίπρας: Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες της Βουλής πλην εκείνης για το κόμμα Κασιδιάρη και εκλογές άμεσα


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, με εξαίρεση εκείνη για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Την άμεση διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι το κόμμα θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή, πλην εκείνης για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ηθικά και πολιτικά έκπτωτη» κυβέρνηση, αλλά και για «κυβέρνηση εκτροπής».

Οι ανακοινώσεις Τσίπρα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «επικίνδυνο», ενώ τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει τα θεμέλια των δημοκρατικών διαδικασιών.

Τσίπρας: Δεν θα νομιμοποιήσουμε την κυβέρνηση της εκτροπής

«Δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής» δήλωσε από το Ζάππειο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει «από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η απόφαση για αποχή από τις ψηφοφορίες για το νομοθετικό έργο είναι μια πράξη «ισχυρού συμβολισμού», γιατί η κυβέρνηση αυτή «δεν δικαιούται να συνεχίσει». «Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ο κριτής» σημείωσε, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός οφείλει να προκηρύξει άμεσα εκλογές έτσι ώστε να διεξαχθούν εντός του Φλεβάρη προκειμένου «να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις ανακοινώσεις Τσίπρα από Ζάππειο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε ότι «δεν θα μετέχουμε στις διαδικασίες της Βουλής, με εξαίρεση το ψήφισμα για την Χρυσή Αυγή και καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προκηρύξει σήμερα εκλογές, να πάει η χώρα σε τρεις εβδομάδες σε εκλογές».

Η τελευταία κίνηση του Αλέξη Τσίπρας έρχεται στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων για τον ρόλο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, περί παρέμβασης του σε υπόθεση ναρκωτικών όπου φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του. Πρόκειται για μια υπόθεση που έρχονται λίγες ημέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και της αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ (σσ. είναι υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου) παρακολούθησε τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

H επιστολή σε Ράμμο

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, σχετικά με τις παρακολουθήσεις υπουργών και ανώτατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας σκηνής στη Βουλή που είναι ο ορισμός του θεάτρου του παραλόγου. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ, προσπάθησε να μου πει ότι δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου. Ενώ ήταν γνωστό ότι απευθύνθηκα στην ΑΔΑΕ στις 7 Δεκεμβρίου με γραπτό έγγραφο. Η ΑΔΑΕ έχει πρόεδρο και ΔΣ. Έγινε συνεδρίαση και αποφάσισε να μου δώσει μια επιστολή με την οποία μου ζητήθηκε να διευκρινίσω για ποιους ακριβώς ζητάω στοιχεία. Εγώ επέλεξα 6 πρόσωπα και απέστειλα σχετική επιστολή 27-28 Δεκεμβρίου με κριτήριο την ιδιότητά τους. Δεν απευθύνθηκα στην ΑΔΑΕ ρωτώντας για δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Θεωρώ μείζονα θεσμική εκτροπή να παρακολουθούνται οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, καθώς και του κ. Χατζηδάκη. Άρα τα κριτήρια της επιλογής των 6 έχουν να κάνουν με τη θεσμική τους ιδιότητα.

Η ευθύνη μου ήταν να ρωτώ για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο κ. Ράμμος στην απαντητική του επιστολή λέει και για τα 6 υπάρχουν ευρήματα.

Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να έρχεται στη Βουλή και να προσπαθεί να ευτελίσει την υπόθεση; Και μερίδα των ΜΜΕ να εστιάζει σε αυτό;» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση των υποκλοπών

Στην ομιλία του στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας άρχισε την ομιλία του στο Ζάππειο αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών και επέμεινε στα περί εκτροπής από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού της στρατιωτικής ηγεσίας, υπουργών, αρχηγού κόμματος, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων, καθώς και η εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή δημιουργούν νέα δεδομένα που κανείς πια δεν δικαιούται να αγνοεί.

Η συζήτηση και η κατάληξη της πρότασης δυσπιστίας που καταθέσαμε, πέραν της ενοχής του πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας, αλλά και η παράλληλη και επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, έχουν δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην ακρίβεια και έκανε λόγο για «τεράστια αναδιανομή υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών».

«Τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, τα ουρανοκατέβατα κέρδη γίνονται κανονικότητα, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι, ωθούνται στο περιθώριο της ανασφάλειας, της φτώχειας και της αγωνίας για το αύριο.

Και η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη, όπως δείχνουν τα συνεχή σκάνδαλα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το όργιο των απευθείας αναθέσεων, και οι τελευταίες αποκαλύψεις για διαπλοκή τομέων του κράτους ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Διαφθορά

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς.

Ονόματα όπως Πάτσης, Στάσσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου, Πέτσας, είναι σήμερα συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παρακολουθήσεις που στήθηκαν «επιμελώς μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού, δεν ήταν μια αστοχία, ένα λάθος, μια τυχαία εξέλιξη», αλλά «ένα συνειδητό και πολύπλοκο σχέδιο που ήρθε να συμπληρώσει και να καλύψει τα δίκτυα της κλοπής και της διαφθοράς».

Βέλη κατά Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας εκτόξευσε βέλη κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη». Όπως τόνισε, «ο κ. Μητσοτάκης, αποδεδειγμένα πια και με τη βούλα της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής, είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός.

Καταχραστής μάλιστα αμετανόητος όπως απέδειξε η στάση του από την πρώτη μέρα που άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του παρακράτους. Διότι οι αποδείξεις που η αρμόδια αρχή περισυνέλλεξε από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους είναι προφανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Καθώς οι νομότυπες επισυνδέσεις αφορούσαν μονάχα σε περιπτώσεις στόχων που δεν ενεργοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό. Και οι στόχοι ήταν δεκάδες. Η ιδιωτική ζωή του πολίτη έγινε βορά ενός εγκληματικού δικτύου υπό την εποπτεία του ίδιου του Πρωθυπουργού, με προφανή στόχο τον εκβιασμό, την διανομή των ιματίων του κράτους, τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων, τη φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης. Η εθνική ασφάλεια, που συνεχώς επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες, έγινε δυστυχώς και αυτή θύμα παιγνίων εξουσίας και χρήματος με μεθόδους μαφίας».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πρωτοφανή επιχείρηση συγκάληψης με κάθε μέσο. Με ψέματα, με εκβιασμούς, με τρομοκράτηση, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με επίκληση του απορρήτου, με δολοφονίες χαρακτήρα».

«Κυβέρνηση της εκτροπής»

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη θέση του περί εκτροπής και υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής.

Εξουδετέρωσε τη Βουλή και εκμηδένισε τον αναντικατάστατο ρόλο της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας.

Το θέαμα όμως, μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα εγκρίνει την κατάχρηση εξουσίας από τον αρχηγό της, είναι σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη».

«Πολιτικά έκπτωτη» η κυβέρνηση

Κι ο κ. Τσίπρας αφού ανακοίνωσε της αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή υπογράμμισε: «Αυτή η κυβέρνηση για εμάς και για κάθε δημοκρατικό πολίτη, ηθικά και πολιτικά έκπτωτη.

Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε στιγμή παραπάνω.

Ζητάμε, συνεπώς, την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή. Και μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στο λαό. Τον ανώτατο κριτή. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας: «Και απο σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Τέλος καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους.

Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη».

Οργή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Επικίνδυνος και γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού - Αμφισβητεί τη Δημοκρατία

Οργισμένη είναι η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί αποχής του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Ο Γ. Οικονόμου κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τραμπισμό και υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Η δήλωση Οικονόμου

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις.

Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά.

Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος.

Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει.

Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας».

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη