Η Ουγγρική κυβέρνηση ζήτησε από τις Ουκρανικές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις θηριωδίες κατά Ούγγρων



Η Ουγγαρία μπλόκαρε επίσης άλλη μια δόση της βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Η Ουγγρική κυβέρνηση ζήτησε από τις Ουκρανικές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις θηριωδίες κατά Ούγγρων στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας

Ο υπουργός Εξωτερικών για τις Διμερείς Σχέσεις στο Ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών Τάμας Μέντζερ προειδοποίησε ότι «αν η Ουκρανία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, η συνεχής και συστηματική παρενόχληση και στέρηση του δικαιώματος ψήφου της εθνικής κοινότητας είναι απαράδεκτη».

Η ουγγρική κυβέρνηση ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις θηριωδίες κατά Ούγγρων στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών για τις Διμερείς Σχέσεις στο Ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών Τάμας Μένττζερ, ο οποίος σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες.

«Καταδικάζουμε αυτό που συνέβη», είπε ο Μέντζερ. «Καλούμε τους τοπικούς ηγέτες να σταματήσουν αμέσως τις θηριωδίες κατά των Ούγγρων», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στη σελίδα του στο Facebook.

«Καλούμε τους εθνικούς ηγέτες της Ουκρανίας να κάνουν αμέσως ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουν τις αντιουγγρικές αποφάσεις και να αποκαταστήσουν το status quo», πρόσθεσε ο Μέντζερ. «Αναμένουμε ότι οι Ουκρανοί ηγέτες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην Υπερκαρπάθια, παρά τον πόλεμο». Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση δεν κατανοεί καλά «πώς οι αντιουγγρικές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία» στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο Mentzer επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής η καταπίεση των εθνικών Ούγγρων έχει συμβεί μόνο στην Υπερκαρπάθια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουγγρικές αρχές ελπίζουν ότι «δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες αντιουγγρικές ενέργειες σε άλλα μέρη».

Η Ουγγαρία μπλόκαρε επίσης άλλη μια δόση της βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία.

500 εκατομμύρια ευρώ από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης» (το οποίο αποτελείται από λίγα δισεκατομμύρια ευρώ), το οποίο χρησιμοποιούν οι χώρες της ΕΕ για να χρηματοδοτήσουν φονικά όπλα και προστατευτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη