Έγγαμος συνταγματάρχης με κατεβασμένα εσώρουχα!-«Φαντάρε, έχεις πάει με άντρες;» Με αυτούς θα νικήσουμε τους Τούρκους;

Ακυρο για τρίτη φορά έριξε ο Αρειος Πάγος στον συνταγματάρχη Πεζικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε εννέα μήνες φυλάκιση για τη σεξουαλική παρενόχληση δύο φαντάρων του σε νησί του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, όσα «πικάντικα» ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι δυο νεαροί για την αρρωστημένη δράση του ανωτέρου τους με «τα κατεβασμένα παντελόνια» προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας απέρριψε και τη νέα αίτηση αναψηλάφησης της δίκης που έγινε στο Στρατοδικείο, καθώς δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, όπως ισχυριζόταν ο κατηγορούμενος έγγαμος αξιωματικός του Στρατού. Το ίδιο είχε αποφανθεί και το Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών όπου είχε προσφύγει.

Η υπόθεση, που είχε αναστατώσει και προκαλέσει σοκ στις Ενοπλες Δυνάμεις, αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση δύο φαντάρων από τον συνταγματάρχη μέσα στ
ο στρατόπεδο όπου υπηρετούσαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η παρενόχληση του ενός φαντάρου έγινε ενώ πήγαινε μαζί του στο λεβητοστάσιο της στρατιωτικής μονάδας για να διορθώσουν ζημιά στον καυστήρα. Τότε ο ανώτερος αξιωματικός του Πεζικού ρώτησε τον φαντάρο: «Εχεις πάει ποτέ με άνδρες;» Οταν ο νεαρός απάντησε αρνητικά, ο συνταγματάρχης συνέχισε να τον προκαλεί λέγοντάς του: «Εγώ σου λέω ότι έχεις πάει και βάζουμε στοίχημα ότι πάνω από τέσσερις φορές δεν αντέχεις να…»

Το δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σημειώθηκε ύστερα από λίγες ημέρες, την ώρα που πήγαινε με έναν δεύτερο φαντάρο σε φυλάκιο για να του υποδείξει υδραυλικές εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιήσει. Την ώρα που ήταν οι δυο τους στο φυλάκιο, ο στρατιωτικός εμφανίστηκε μπροστά στον στρατιώτη με κατεβασμένη τη φόρμα παραλλαγής μέχρι τα γόνατα. Φορώντας μόνο το εσώρουχό του έσκυψε προς το έδαφος. Οπως κατέθεσε στη δίκη ο οπλίτης, αιφνιδιάστηκε και του είπε «τι κάνετε, κύριε διοικητά, τι πράγματα είναι αυτά;». Τότε αυτός του απάντησε: «Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Κατάλαβες λάθος, δεν συμβαίνει τίποτα. Ηταν ένα πάθος και τελείωσε».

Ο φαντάρος πρόλαβε και τράβηξε τρεις φωτογραφίες με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. Στις φωτογραφίες φαίνεται η πίσω πλευρά του συνταγματάρχη με κατεβασμένο το παντελόνι. Ο στρατιώτης διηγήθηκε το περιστατικό σε άλλον οπλίτη, στον οποίο έδειξε τις επίμαχες φωτογραφίες, ενώ λίγες ώρες αργότερα το ανέφερε στον διοικητή του λόχου του. Ο υπολοχαγός αρνήθηκε να δει τις φωτογραφίες, λέγοντάς του ότι τον πιστεύει, ζητώντας του να χειριστεί προσεκτικά το θέμα για να μη δημοσιοποιηθεί. Ομως οι δύο φαντάροι ενημέρωσαν τους πατέρες τους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν τηλεφωνικά στον συνταγματάρχη. Ο στρατιωτικός έδωσε 20ήμερη άδεια στους δύο φαντάρους, δήθεν για να ψάξουν ανταλλακτικά για τον καυστήρα του λεβητοστασίου.

Στη δίκη που έγινε στο Στρατοδικείο, εκτός από τους φαντάρους κατέθεσε και ο στρατιωτικός ιερέας της μονάδας, ο οποίος ανέφερε πως «εις βάρος του κυκλοφορούσαν διάφορες δυσμενείς φημολογίες», ενώ είχε περίεργη συμπεριφορά και μανία καταδίωξης. Στην απολογία του ο συνταγματάρχης αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μεθοδευμένη σκευωρία σε βάρος του για να απομακρυνθεί από τη μονάδα.

Το Στρατοδικείο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 9 μηνών, με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της εξύβρισης κατωτέρου κατά συρροή, κρίνοντας ότι η συμπεριφορά του προσέβαλε την τιμή των δύο φαντάρων.

Ας σημειωθεί πως ήταν η τρίτη φορά που υπέβαλε αίτηση αναψηλάφησης της δίκης στον Αρειο Πάγο, προβάλλοντας αρχικά 33 και στη συνέχεια 35 λόγους. Και τις τρεις φορές η αίτησή του απορρίφθηκε από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας.

πηγη

"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια