ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η Ιταλία επιστρέφει αναγκαστικά αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα


Η Ιταλία στέλνει πίσω στο Μηταρακη τους λαθρομετανάστες που συλλαμβάνει. Θα δώσει και σ αυτούς τζάμπα σπίτι και επίδομα η ΝΔ?
Οι αιτούντες άσυλο που αναζητούσαν καταφύγιο στην Ευρώπη αναγκάστηκαν παράνομα να εγκαταλείψουν την Ιταλία και κλείστηκαν σε ανεπίσημες φυλακές στη θάλασσα, αποκαλύπτει έρευνα του Al Jazeera με το Lighthouse Reports και άλλους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης.

Η κοινή έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε στοιχεία για μια παράνομη πρακτική γνωστή ως «απώθηση» εναντίον ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών καθώς και παιδιών που υποφέρουν από απάνθρωπες συνθήκες καθώς μεταφέρονταν από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Υπήκοοι από το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ περιέγραψαν ότι κρατήθηκαν χωρίς επίσημη άδεια σε εμπορικά πορθμεία που εκτελούσαν δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών τον περασμένο χρόνο.

Είπαν ότι κρατήθηκαν σε σκοτεινά μεταλλικά κουτιά και μικρά δωμάτια χωρίς φαγητό ή νερό, μερικές φορές για περισσότερο από μια μέρα, καθώς τους έστελναν πίσω στην Ελλάδα αφού πιάστηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στα λιμάνια της Αδριατικής της Ιταλίας, Βενετία, Ανκόνα, Μπάρι και Μπρίντιζι.

Ένας Αφγανός αιτών άσυλο που κρατήθηκε μέσα σε ένα κοντέινερ, είπε ότι το δωμάτιό του είχε μήκος περίπου 2 μέτρα (6,5 πόδια) και πλάτος 1,2 μέτρα (3,9 πόδια).

«Έχεις μόνο ένα μικρό μπουκάλι νερό και καθόλου φαγητό. … Έπρεπε να μείνουμε σε αυτό το μικρό δωμάτιο μέσα στο πλοίο και να αποδεχτούμε τις δυσκολίες», είπε ο Αφγανός υπήκοος.

Άλλοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα δεμένοι με χειροπέδες σε μεταλλικούς σωλήνες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εθνικός προδότης! Έδωσε 671 εκατομμύρια για επιδόματα στους λ@θρομουσουλμάνους


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη