Plectrum: Ένα πλωτό γιοτ «ντυμένο» από ανθρακονήματα με 3 κινητήρες υδρογόνου (βίντεο)


Η Lazzarini Design Studio εμπνεόμενη από το America’s Cup, έναν από τους παλαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς ιστιοπλοΐας, σχεδίασαν το Plectrum.

Πρόκειται για ένα σούπερ γιοτ μήκους 74 μέτρων που κινείται με ένα σύστημα υδροπτέρυγων, μπορεί να ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και φαινομενικά να «πετάει» με υψηλές ταχύτητες, αναφέρει το Boat International.

Το Plectrum το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα σύνθετων υλικών από ξηρά ανθρακονήματα, έχει σχεδιαστεί για να είναι το ταχύτερο του είδους του. Η ταχύτητά του θα φτάνει τους 75 κόμβους.

Το foiling superyacht σχεδιάστηκε για να φτάσει τις αγγίμε τρεις κινητήρες υδρογόνουζει αυτές τις ταχύτητες «πετώντας πάνω από την ίσαλο γραμμή». Αλλά αντί να σπρώχνεται από τον άνεμο όπως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, αυτό το τεράστιο λαμπερό πορτοκαλί σκάφος θα κινείται , με δυνατότητα να φτάσει τους 5.000 ίππους ο καθένας.

Η κατασκευή ενός υδροπτέρυγου αυτού του μεγέθους θα ήταν αναμφίβολα ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα. Αν και το σχέδιο είναι απλώς μια ιδέα, οι σχεδιαστές λένε ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε δύο χρόνια, με κόστος περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια (80 εκατομμύρια ευρώ), αν βρεθεί αγοραστής.

Οι χώροι διαβίωσης του γιοτ χωρίζονται σε τέσσερα καταστρώματα. Θα έχει έξι καμπίνες επισκεπτών και μια σουίτα για τον ιδιοκτήτη. Θα διαθέτει επίσης ένα ελικοδρόμιο που θα βρίσκεται στην πλώρη και ένα μεγάλο beach club στο πίσω μέρος με πισίνα.

Υπάρχει αποθήκη στο μέσο του γιοτ και ένα γκαράζ στην πρύμνη που θα μπορεί να παρκάρει ένα αυτοκίνητο.

«Θέλουμε να θυμόμαστε ότι το 1964, η ναυπηγική βιομηχανία ήταν ήδη ικανή για την κατασκευή παρόμοιων σκαφών», αναφέρουν οι σχεδιαστές σε ανακοίνωσή τους.





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη