Συνέλαβαν 37χρονο με την κατηγορία ότι έβγαλε το γνωστό σύνθημα κατά του Κ.Μητσοτάκη!


Συνελήφθη 37χρονος που καλούσε σε βιαιοπραγίες, ένοπλη εξέγερση και έβριζε πολιτικούς στα social media

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το άτομο που είχε ξεκινήσει το γνωστό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καλούσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στα χέρια της αστυνομία έπεσε 37χρονος  διαχειριστής λογαριασμού σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης που καλούσε σε βιαιοπραγίες, ένοπλη εξέγερση και έκανε χυδαίες αναρτήσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών προσώπων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του 37χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Τον «έκαψαν» οι αναρτήσεις του στο Twitter

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη σταχυολόγηση των οποίων προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του ανωτέρου ημεδαπού στη διαχείριση προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την προηγούμενη μέρα (23-05-2023).

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Εντοπίστηκε στο σπίτι του

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη