Σουηδία: Πρόστιμο σε νοσοκομείο, επειδή γιατρός ζήτησε από μουσουλμάνα να αφαιρέσει τη μαντίλα της για να την εξετάσει


Η περιφέρεια της Ουψάλα καλείται να πληρώσει 70.000 κορώνες (6.160 ευρώ) πρόστιμο, αφού μια ασθενής αισθάνθηκε προσβεβλημένη όταν ένας γιατρός περιφερειακού νοσοκομείου της ζήτησε να βγάλει τη μαντίλα της κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, αναφέρει το Samnytt.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Μαρτίου 2023, σε ιατρικό κέντρο στην Ουψάλα. Η ασθενής ισχυρίστηκε ότι ζήτησε ιατρική βοήθεια για μια πάθηση σε ένα μέρος του σώματός της που δεν καλύπτεται από τη μαντίλα.

Ο γιατρός υποστήριξε ότι η μαντίλα έπρεπε να αφαιρεθεί για να δει «ολόκληρη την ασθενή και να εξασφαλίσει μια πλήρη αξιολόγηση του δέρματος». Ωστόσο, η ασθενής αρνήθηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στον… Διαμεσολαβητή Διακρίσεων (ΔΔ).

Ο Διαμεσολαβητής πιστεύει ότι το ιατρικό κέντρο δεν έδωσε μια λογική εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο ο γιατρός ζήτησε την αφαίρεση του πέπλου και κατηγορεί το ιατρικό κέντρο για διάκριση εις βάρος της γυναίκας. Ο Διαμεσολαβητής τονίζει επίσης ότι οι άσχετες εξετάσεις ή η ακατάλληλη θεραπεία μπορεί να αποθαρρύνουν ορισμένα άτομα από το να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη