Βάσω Πανταζή: «Ήταν επιλογή της 12χρονης να εκδίδεται – Ήταν δικαιολογημένη η πρόταση της εισαγγελέως»



Δικηγόρος των κατηγορουμένων η κυρία που θέλει να κατέβει στις ευρωεκλογές!!
Αίσθηση προκάλεσαν όσα υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης η δικηγόρος ορισμένων εκ των 26 κατηγορουμένων στη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό στον απόηχο της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο όσον αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως υποστήριξε η Βάσω Πανταζή μιλώντας στο ΟΡΕΝ «δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει» για να πει στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων «μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Συγκεκριμένα η κυρία Πανταζή ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας «μην βάζουμε την έλλειψη βιας σε αντιδιαστιλή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν την χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (σ.σ. η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας».

Όταν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αντέδρασαν σε όσα είπε η δικηγόρος, η κυρία Πανταζή είπε ότι «είναι τραγωδία για όλους μας. Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς είναι τραγωδία και λέμε ότι φταίμε όλοι μας».

Όσον αφορά, δε, την πρόταση της εισαγγελέως της δίκης η δικηγόρος είπε ότι «μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν όμως εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση» προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκαν 12.500 πειστήρια ηλεκτρονικά, μηνύματα που ανατάλλαξε με τον πρώτο κατηγορούμενο «αλλά δεν προκύπτει το αδίκημα της μαστροπείας ή του βιασμού αλλά εκμετάλλευση που ήταν συναισθηματική».

Δείτε τα όσα εξωφρενικά είπε:

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη