Βίντεο ΦΡΙΚΗ δείχνει τους τρομοκράτες να πυροβολούν ανθρώπους και να αποτελειώνουν τους τραυματίες κόβωντας τους την καρωτίδα.


Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος (ISIS)» δημοσίευσε βίντεο στα social του μακελειού στη Μόσχα, στο οποίο δείχνει πλάνα από την επίθεση στο Crocus City Hall.

Το βίντεο δείχνει τους τρομοκράτες να πυροβολούν ανθρώπους μέσα στο εμπορικό κέντρο και να αποτελειώνουν τους τραυματίες κόβωντας τους την καρωτίδα.

Το βίντεο είναι ιδιαιτέρως σκληρό και κατέβηκε από τα social media.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 18+

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 

Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 133 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς δεκάδες, στη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία από την ομηρία στο σχολείο του Μπεσλάν το 2004.

Οι τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με αυτόματα πυροβόλα όπλα Kalashnikov, έφθασαν στο Crocus City Hall περίπου στις 19:40 τοπική ώρα με ένα μίνι βαν.

Οι άνδρες περπάτησαν ήρεμα προς τους ανιχνευτές μετάλλων στο Crocus City Hall, πυροβολώντας εξ επαφής με τα αυτόματα όπλα τους τρομοκρατημένους πολίτες που έπεσαν ουρλιάζοντας στο έδαφος υπό βροχή σφαιρών.

Τα ρωσικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν πληροφορίες γύρω στις 20:15 τοπική ώρα για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στο Κρανσνογκόρσκ, στα βορειοδυτικά περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι υπηρεσίες διάσωσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανέφεραν πως οι δράστες «άνοιξαν πυρ εναντίον των μελών της ασφάλειας στην είσοδο της αίθουσας συναυλιών», προτού «αρχίσουν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους».

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, άτομα με στολές παραλλαγής εισέβαλαν στην αίθουσα προτού ανοίξουν πυρ και εκτοξεύσουν «μία χειροβομβίδα ή μία εμπρηστική βόμβα, που προκάλεσε μια πυρκαγιά».

«Ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα έπεσε στο πάτωμα για να προστατευτεί από τα πυρά, για περίπου 15-20 λεπτά, αφότου άρχισαν να βγαίνουν τρέχοντας πανικόβλητοι», ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι Ρώσοι ερευνητές περιέγραψαν πώς οι άνδρες άρχισαν να βάζουν φωτιά στο κτίριο. Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως έριξαν ενός είδους εύφλεκτο υγρό στα καθίσματα και τις κουρτίνες προτού βάλουν φωτιά.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που έφθασε στο σημείο λίγες ώρες μετά την επίθεση είδε τον μαύρο καπνό και τις φλόγες να υψώνονται πάνω από τη στέγη της αίθουσας συναυλιών, η οποία μπορεί να υποδεχθεί έως και 6000 ανθρώπους. Σύμφωνα με ΜΜΕ, ένα τμήμα της στέγης κατέρρευσε. Η πυρκαγιά στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη