Ολετήρας η Ρωσία σαρώνει την Ουκρανία – Ασταμάτητη προέλαση, έπεσε το Mirnoye


Ασταμάτητη είναι η ρωσική προέλαση ενώ το ουκρανικό καθεστώς βρίσκεται στα σχοινιά, καθώς σε λίγες μέρες δεν θα έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί στις ρωσικές επιδρομές.

Εξαντλούνται τα πυρομαχικά και στα τέλη Μαρτίου δεν θα διαθέτει ούτε πυραύλους για την αεράμυνά της, όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.    
Την ίδια στο πεδίο των επιχειρήσεων ο ρωσικός στρατός κατήγαγε μία σημαντική επιτυχία.
Μετά την εδραίωση στο Rabotino κατέλαβε και τον σημαντικό οικισμό Mirnoye στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με σφοδρότητα το Nikolaeyv όπου κατέστρεψαν εργοστάσιο επισκευής δυτικών αρμάτων μάχης συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Leopard.
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έμπιστο συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Berdyansk αλλά απέτυχαν. 
Την τελευταία αυστηρή προειδοποίηση στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron απηύθυνε, ζητώντας του να σταματήσει άμεσα να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία.

Ασταμάτητη προέλαση στη Zaporizhia – Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Mirnoye

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Mirnoye στην περιοχή Zaporizhia, ανακοίνωσε επίσημα η Μόσχα.
«Στην κατεύθυνση του Yuzhnodonetsk, μονάδες της ομάδας μάχης Vostok, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών, κατέλαβε το χωριό Mirnoye, στην περιοχή Zaporizhia», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι Ρώσοι απέκρουσαν επίσης μια αντεπίθεση από την ομάδα εφόδου της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών στην περιοχή του χωριού Vodyanoye στο Donetsk.
Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 120 στρατιώτες και τρία οχήματα.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται χρονικά μετά την εδραίωση του ρωσικού στρατού στο Rabotino, το νότιο τμήμα του οποίου ελέγχεται πλήρως από τη Μόσχα.
Η προηγούμενη προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση είχε χαρακτηριστεί ως το κύριο επίτευγμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών το 2023.

Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έμπιστο συνεργάτη του Putin στο Berdyansk

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην πόλη Berdyansk στη Zaporizhia.
«Στο Berdyansk αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας του έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου.
Ουκρανοί τρομοκράτες ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.
Τα εγκληματικά τους σχέδια ματαιώθηκαν από τις ενέργειες των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών», είπε ο Vladimir Rogov επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» στη Zaporizhia.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούνται όλοι όσοι εμπλέκονται στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι Ρώσοι χτύπηασαν εργοστάσιο επισκευής των γερμανικών τανκς Leopard στο Nikolayev

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Nikolayev έπληξαν, μεταξύ άλλων στόχων, ένα εργοστάσιο τανκς όπου επισκευαζόταν ξένος στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard-2, είπε στο Sputnik πηγή με γνώση του θέματος.
Στα πλάνα, μια μεγάλη στήλη καπνού φαίνεται να υψώνεται πάνω από την πόλη μετά το χτύπημα.
plana_2.JPG

Στις 17 Μαρτίου 2024, έγινε μια σειρά από χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Nikolayev.
Ένα από τα χτυπήματα έπληξε το εργοστάσιο αρμάτων μάχης Nikolayev, όπου επισκευάζεται στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων δυτικών μοντέλων.
Μόλις πρόσφατα, εισήχθησαν για επισκευή Leopard-2 και βρετανικά άρματα μάχης Challenger.
Σύμφωνα με την πηγή, από το φθινόπωρο του 2023, το εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην ουκρανική στρατιωτική-βιομηχανική εταιρεία «Ukroboronprom», λειτουργεί σε τρεις βάρδιες.
Βάσει της ίδιας πηγής, το εργοστάσιο αρμάτων μάχης στο Nikolayev δεν είναι το μόνο στην πόλη που ασχολείται με την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά είναι το πιο προετοιμασμένο και με τους πιο καταρτισμένους ειδικούς.
Η πηγή ανέφερε ότι μετά το πλήγμα, περίπου τρία τετράγωνα αποκλείστηκαν και περισσότερα από 12 ασθενοφόρα εντοπίστηκαν κοντά στο εργοστάσιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη