Ουκρανία: Γενική επιστράτευση, γυναίκες και άτομα με αναπηρία μπαίνουν στον στρατό και οι οικογένειες των νεκρών στρατιωτών πληρώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό...


Το ουκρανικό κοινοβούλιο -πρακτικά χωρίς την παρουσία βουλευτών- ενέκρινε τον επίμαχο νόμο για την κινητοποίηση, ο οποίος έχει μια σειρά από νέα στοιχεία.

Προβλέπει υποχρεωτική στρατιωτική εγγραφή για όλους τους άνδρες ηλικίας από 18 έως 60 ετών, εισαγωγή της ηλεκτρονικής στράτευσης στο στρατό και μεγάλα προβλήματα για όποιον θα προσπαθήσει να αποφύγει την εγγραφή και τη στράτευση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την ηλικία των 25 ετών.

Οι Ουκρανοί μετανάστες θα δικαιούνται πλέον προξενικές υπηρεσίες μόνο εάν ενημερώσουν τη στρατιωτική τους εγγραφή.

Παράλληλα, ο νόμος δεν προβλέπει αποστράτευση προσωπικού, που σημαίνει στράτευση αορίστου χρόνου.

Όλοι όσοι αναγνωρίστηκαν ως βαριά ανάπηροι μετά την έναρξη της «στρατιωτικής επίθεσης» θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε ιατρικές εξετάσεις και ορισμένες κατηγορίες εξαιρέσεων καταργούνται με τον νέο νόμο .

Προβλέπονται βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για όποιον αποφεύγει τη στρατιωτική θητεία.

Η έκδοση και η ανανέωση διαβατηρίων θα είναι δυνατή μόνο με κατάλληλη εγγραφή, χωρίς την οποία δεν θα είναι δυνατή ούτε η οδήγηση οχημάτων.

Ήδη έρχονται πληροφορίες από το μέτωπο ότι υπάρχουν ακόμη και στρατιώτες με σύνδρομο Dawn και πολύ νέοι στρατιώτες στον στρατό.

Ανεξάρτητα από τον νέο νόμο, σύμφωνα με αναφορές από την ίδια την Ουκρανία , υπάρχουν όλο και περισσότερες περιπτώσεις αποφυγής στρατιωτικών υποχρεώσεων ή ακόμα και συνειδητής απόφασης να μπουν στη φυλακή αντί να υπηρετήσουν στο στρατό, κάτι που μπορεί πολύ γρήγορα να καταλήξει σε θάνατο.

Λόγω της έλλειψης στρατιωτών στο μέτωπο, εμφανίζονται όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τις οποίες όλες οι γυναίκες πρέπει να υποχρεωθούν να υπηρετήσουν στον στρατό στην Ουκρανία, όπως στο Ισραήλ .

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να αφήσει πίσω τη «νοοτροπία της παλιάς σχολής» και να εισαγάγει αληθινή ισότητα στις ένοπλες δυνάμεις της, υποστήριξε η επικεφαλής στρατιωτική σύμβουλος του Κιέβου για θέματα φύλου Οξάνα Γκριγκόριεβα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για σύνταξη γυναικών, αλλά η ιδέα έχει ήδη διατυπωθεί.

«Το σύνταγμά μας ορίζει ότι είναι καθήκον κάθε Ουκρανού να προστατεύει την πατρίδα του, επομένως είναι σωστό να υπηρετούν και οι γυναίκες», δήλωσε η Γκριγκόριεβα στη βρετανική εφημερίδα The Times την Τετάρτη.

Η Ρωσία «δεν πρόκειται απλώς να εξαφανιστεί», υποστήριξε, επομένως η Ουκρανία πρέπει «όπως και το Ισραήλ να είναι προετοιμασμένη για το τι σημαίνει να εκπαιδεύεις άνδρες και γυναίκες να είναι έτοιμοι για πόλεμο».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο πεδίο της μάχης, όπως παραδέχθηκαν αρκετοί ανώτατοι ουκρανοί στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή των χερσαίων δυνάμεων Oleksandr Pavlyuk , ο οποίος προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι «κανείς δεν μπορεί να μείνει χωρίς κινητοποίηση».

Περισσότερες από 45.000 γυναίκες υπηρετούν επί του παρόντος στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας , δήλωσε το υπουργείο Άμυνας τον περασμένο μήνα.

Πέρυσι, όλες οι Ουκρανές με ιατρική ή φαρμακευτική εκπαίδευση έπρεπε να καταταγούν στο στρατό.

Τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αγόρασε 50.000 σετ γυναικείων στολών για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της οικογένειας των πεσόντων στρατιωτών αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικές προκλήσεις, που δείχνουν πόσο κακή είναι η κατάσταση του ουκρανικού στρατού.

Πεσόντες στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας γεμίζουν και τον προϋπολογισμό της χώρας στο μεταξύ.

Για παράδειγμα, η σύζυγος ενός αποθανόντος στρατιώτη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δημοσίευσε ένα βίντεο και έδειξε ένα έγγραφο με τιμολόγιο για τη στολή με την οποία πέθανε ο σύζυγός της.

Το ποσό είναι 227 χιλιάδες εθνικού νομίσματος. Η γυναίκα είναι σε σοκ.

Πολλοί στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αγοράζουν τον δικό τους εξοπλισμό με πίστωση.

Σε αυτή την περίπτωση, ο στρατιώτης πέθανε, και τον λογαριασμό για τη στολή του θα πρέπει να πληρώσει η χήρα του...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη