Η "δημοκρατική" Δύση αποκλείει στον "δικτάτορα" Πούτιν τον τύπο, τα γράμματα, τις τέχνες και την άθληση.


Γράφει ο Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός

Η δημοκρατία σ' όλο της το μεγαλείο. Διώχνουμε τους Ρώσους φοιτητές, κλείνουμε τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, αποκλείουμε τα Μπολσόϊ, τον Ντοστογιέφσκι και τον Τσαϊκόφσκι, διώχνουμε τους αθλητές και απαγορεύουμε στις ρωσικές αθλητικές ομάδες τη συμμετοχή σε όλες τις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις. "Καθαρά δημοκρατικά μέτρα" και μάλιστα από τον πρόμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ΕΕ. Να γελάσει κανείς? Να καγχάσει? Η να βάλει τα κλάματα για την ευρωπαϊκή κατάντια? Τελικά, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν σοφοί οι Αγγλοι. Εγκατέλειψαν εγκαίρως το σαπιοκάραβο! 

Πού μας αρμενίζουν άραγε οι ανεγκέφαλοι των Βρυξελλών? 

Ηδη, οι πρώτες σφυγμομετρήσεις απ' τη Μόσχα δείχνουν ότι, αντί να στραφούν κατά του Πούτιν, οι Ρώσοι συσπειρώθηκαν γύρω από τον ηγέτη τους. Η δημοφιλία του ανέβηκε αντί να κατέβει. Βέβαια, οφείλω να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι κανείς λαός δεν συσπειρώνεται γύρω από καραγκιόζηδες(π.χ. ελληνικό πολιτικό προσωπικό). 

Υπάρχει και το άλλο. Κάθε φορά που η Δύση(λέγε με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ) επιλέγει κάποιο θύμα, προτάσσει πάντα το ίδιο βλακώδες επιχείρημα: στρεφόμαστε κατά του Μιλόσεβιτς, όχι κατά του σερβικού λαού! στρεφόμαστε κατά του Σαντάμ, όχι κατά των Ιρακινών! στρεφόμαστε κατά του Πούτιν, όχι κατά του ρωσικού λαού! Συμπέρασμα? Οι "δημοκράτες" στρέφονται αναίσχυντα κατά της δημοκρατίας και κατά ολόκληρων λαών με πρόσχημα τις ηγεσίες τους. Εις ό,τι τώρα αφορά τα ενεργούμενα της Ουάσιγκτων στη χώρα και τους επαγγελματίες αντιρώσους και ρωσόφοβους που παίρνουν γραμμή από τον Ανθύπατο Πάϊατ.

Σ' όλους αυτούς τους Εφιάλτες - αλλά πρωτίστως προς τους συμπατριώτες μου, όσους υπάρχουν ακόμη - θα υπενθυμίσω ότι την ανεξαρτησία της η Ελλάδα, πλην του Κολοκοτρώνη και των συναγωνιστών του, την οφείλει στους  Ρώσους και τη Συνθήκη της Αδριανουπόλεως. Ούτε στο Ναβαρίνο, ούτε στα Πρωτόκολλα του Λονδίνου. Και είναι πολύ κακό να αποδεικνύεται κάποιος αχάριστος. Βοήθεια στην Ουκρανία? Γιατί όχι?! Αλλά ανθρωπιστική, όχι στρατιωτική. Μέτρα κατά της Ρωσίας? ΤΙ ΜΕΤΡΑ? Και εν πάσει περιπτώσει, πρέπει στα όποια αντιρωσικά μέτρα η χώρα μας να είναι "μπροστάρης"? 

Δεν μπορούμε να βρεθούμε στο μέσον της ευρωπαϊκής και διεθνούς "φάλαγγος"? 

Θα παθαίναμε τίποτα? 

Τώρα όμως θα πάθουμε...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη