Αποκάλυψη - βόμβα: Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανατίναξαν με εκρηκτικά τους αγωγούς Nord Stream


Η απόφαση για την ανατίναξη των αγωγών ελήφθη προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden

Συνταρακτική αποκάλυψη από Αμερικανό δημοσιογράφο, που επιβεβαιώνει τις βάσιμες υποψίες πως πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream κρύβεται η συλλογική Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ

Δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops, τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον Ιούνιο 2022, αποκάλυψε ο βραβευμένος με πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh σε άρθρο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια: τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken και τον υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και άλλοι.

Ο σχεδιασμός

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πρότεινε τη χρήση υποβρυχίου για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σκέφτηκε να ρίξει μια βόμβα με απομακρυσμένο πυροκροτητή από αεροσκάφος.

Το κύριο θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν αν θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση κατ' αρχήν, αλλά πώς θα γίνει χωρίς να αφήσει στοιχεία, έγραψε ο Hersh, επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή με άμεση γνώση του σχεδιασμού της επιχείρησης.

Απαντώντας στην έρευνα του δημοσιογράφου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της CIA διέψευσαν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη