Στην Αραβική γλώσσα οι δρόμοι της Γερμανίας για χάρη του πολυπολιτισμού. Σύντομα και στην Ελλάδα


Η πρώτη αραβόφωνη πινακίδα της Γερμανίας εμφανίστηκε στην πόλη του Ντίσελντορφ, και οι ισλαμικές ενώσεις και το Κόμμα των Πρασίνων επαινούν τη νέα εξέλιξη.

“Οι δίγλωσσες πινακίδες στους δρόμους είναι επίσης μια συμβολική έκφραση της κοινωνικής ένταξης. Δείχνουν ότι οι άνθρωποι ταυτίζονται με τη συνοικία τους και την ποικιλομορφία της συνοικίας τους”, έγραψε σε ανακοίνωσή του το Πράσινο Κόμμα της πόλης.

“Για πολλές γενιές, πολλοί άνθρωποι, οικογένειες και επαγγελματίες με μαροκινό και μαγκρέμπικο υπόβαθρο (που) βοήθησαν στην οικοδόμηση (της Γερμανίας) ζουν στην περιοχή”, έγραψαν οι Πράσινοι, προσθέτοντας ότι “αξίζουν σεβασμό, θαυμασμό και εκπροσώπηση”.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων στη Γερμανία, Aiman A. Mazyek, έγραψε στο Twitter ότι το Ντίσελντορφ δείχνει “ποικιλομορφία και δείχνει σεβασμό στους μετανάστες Γερμανούς”.

Κάποιοι επέκριναν την απόφαση στο Twitter, με τον Ali Utlu να γράφει: “Ellerstrasse στο Ντίσελντορφ/Oberbilk. Η αραβοποίηση της Γερμανίας προχωράει. Τα γερμανικά είναι η μόνη επίσημη γλώσσα στη Γερμανία. Ούτε τα Κλίνγκον ούτε τα αραβικά.

Η γενική πρόξενος του Μαρόκου Lalla Loubna Ait-Bassidi εξήρε επίσης τη διαδικασία: “Είμαι ευγνώμων που η ενσωμάτωση εκφράζεται με τρόπο που οι άνθρωποι από 20 αραβικά έθνη μπορούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν. Η πινακίδα συμβολίζει ότι οι μετανάστες αναγνωρίζονται και αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία του Ντίσελντορφ, μιας από τις πιο ποικιλόμορφες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας”.

Σχεδιάζονται άλλες δέκα πινακίδες, ενώ υπάρχουν πολύγλωσσες πινακίδες και σε άλλες γερμανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ντίσελντορφ, το οποίο διαθέτει επίσης μια ιαπωνική πινακίδα.

Η Pew Research αναφέρει ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης θα μπορούσε να τριπλασιαστεί τα επόμενα 30 χρόνια, φτάνοντας τα 75 εκατομμύρια. Αυτό είναι παρόμοιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το μερίδιο του ισπανόφωνου πληθυσμού έχει αυξηθεί δραματικά και η ισπανική γλώσσα έχει επικρατήσει στα κρατικά έγγραφα και στις οδικές πινακίδες στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, το Νέο Μεξικό και το Τέξας. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να συμβεί και στην Ευρώπη, εάν ο πληθυσμός της ηπείρου συνεχίσει τις δημογραφικές του τάσεις.

Πρόσφατα, ο γερμανο-ιρανός συγγραφέας και σχολιαστής Behzad Karim Khani δήλωσε ότι οι μετανάστες όχι μόνο θα παραμείνουν στη Γερμανία, αλλά τελικά θα “κληρονομήσουν τη Γερμανία” από τους εθνοτικούς Γερμανούς, οι οποίοι “πεθαίνουν”.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη