Βόμβα Φορτσάκη: «Το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ κανονικά στις κάλπες» - Καταρρέει πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα


Μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι ο Θόδωρος Φορτσάκης. Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρ. πρύτανης ΕΚΠΑ, πρ. βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ. και αντ. μέλος της Ακαδημίας Πολιτικών και Ηθικών Επιστημών της Γαλλίας είναι μερικά από τα στοιχεία του βιογραφικού του. Ο Θ. Φορτσάκης όμως έκανε μια δήλωση-βόμβα στη συνέντευξη στο οικονομικοπολιτικό site finUpNews. Τόνισε πως το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα συμμετέχει κανονικά στις εκλογές. Ο βαμμένος γαλάζιος Φορτσάκης, καθώς και πλείστα άλλα στελέχη της ΝΔ, έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν το εκλογικό κοινό για το φιάσκο της τροπολογίας. Το ψηφοδέλτιο της νίκης θα βρίσκεται στη θέση του.

Τα κυριότερα σημεία της δήλωσης Φορτσάκη:

«Είναι ανεπίτρεπτη η φωτογραφική διευθέτηση της απαγόρευσης συμμετοχής του στη διαδικασία των πολιτικών εκλογών, εφόσον δεν πληρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις. Η διάταξη είναι ασαφής και εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους στρεβλής εφαρμογής. Είναι τεχνικώς ανεπαρκής, προδίδοντας επιπολαιότητα σύλληψης και διατύπωσης. Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισήμανε ορισμένα προβλήματα και υπέδειξε σχετικές βελτιώσεις. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Και δεν στάθηκε μόνο σε αυτό ο πρώην βουλευτής καθώς πρόσθεσε ότι: «Είναι επίσης, κατά την αντίληψή μου, ανεπίτρεπτο να μεταφέρεται στη δικαστική εξουσία το βάρος μιας κρίσης κατ’ εξοχήν πολιτικής. Θα είναι σχεδόν αδύνατον να κατορθώσει να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο τεκμηριωμένα για την εικονικότητα της ηγεσίας μέσα στον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο. Και το χειρότερο, αμφιβάλλω αν η απαγόρευση θα κατορθώσει να επιτύχει τον σκοπό της. Το Σύνταγμά μας παρέχει πλαίσιο επαρκούς θεσμικής θωράκισης της δημοκρατίας μας, να το εμπιστευόμαστε!».

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι η εθνική αντιπολίτευση μέσα στην επόμενη βουλή.

ellhnes.net

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη