Έξαρση περιστατικών καρκίνου στην Ελλάδα – ούτε λόγος για το “απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό”!


Έξαρση περιστατικών καρκίνου αναμένεται στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό θα οφείλεται στη μη πραγματοποίηση των απαιτούμενων εξετάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, όπως “δικαιολόγησε” ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο του Economist που έγινε χθες.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι επίκειται ένα ολιστικό πλαίσιο στην κατ’ οίκον νοσηλεία και νομοθετικό πλαίσιο για την ανακουφιστική φροντίδα ενώ, ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε, τη δράση του Ταμείου Ανάκαμψης για το μητρώο του παιδικού καρκίνου.

Στο συνέδριο συζητήθηκε η ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, να αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Σχέδιο έχει ήδη πάρει τη μορφή συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, και σημαντική οικονομική στήριξη. Όμως, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο screening από χώρα σε χώρα της ΕΕ και οι ειδικοί προσπαθούν να τις εξαλείψουν ενώ, σημείωσε ότι στην ΕΕ γίνεται screening σε 6 τύπους καρκίνου, που αντιστοιχούν στο 50% όλων των περιπτώσεων καρκίνου.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η κα Κυριακίδου επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις που συνιστούν εμπόδιο σε μια υψηλής ποιότητας φροντίδα για τον καρκίνο. Ενώ, η Mary Bussell, manager health policy and insight του Economist Impact και επικεφαλής του «The Vaccine Ecosystem Initiative» τόνισε ότι παγκοσμίως 1 στους 5 ανθρώπους θα διαγνωστεί με καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι ο καρκίνος είναι η μεγαλύτερη πανδημία αυτού του αιώνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη, κάτι που σημαίνει καλή αγωγή υγείας και ενημέρωση που να ξεκινά από το σχολείο, όπως είπε.

Τεράστιος αριθμός νέων διαγνώσεων που αφορούν άτομα κάτω των 50 ετών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

«Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο μέχρι τώρα, ήταν μια ασθένεια που τυπικά προσβάλει άτομα άνω των 60 ετών», είπε ο Καμάλ που έλαβε μέρος στην Έρευνα. «Ο καρκίνος γενικά θεωρείται νόσος που συνδέεται με τις μεγαλύτερες ηλικίες, όταν έχουν αναπτυχθεί αλλοιώσεις» πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε πως χρειάζεται χρόνος για να προκύψει κάτι τέτοιο. Όμως, εάν κάποιος 35 ετών εμφανίσει καρκίνο, το ερώτημα είναι “τι μπορεί να συνέβη;”», διερωτάται ο Καμάλ.

Κανείς δεν ξέρει να πει με ακρίβεια…. αλλά το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και η διατροφή με ελάχιστα φρούτα και λαχανικά αποτελούν βασικούς παράγοντες επικινδυνότητας για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό συνιστούν έναν πιθανό ένοχο για την εμφάνιση της νόσου σε νεαρή ηλικία, όπως λένε οι ερευνητές του Χάρβαρντ.

Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει…

Φυσικά ούτε λόγος για το “απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό” – που δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει σε ένα όπως φάνηκε αρκετά “αισιόδοξο” άρθρο απο τον Ιανουάριο του 2022 με τίτλο: Εμείς οι ανεμβολίαστοι, το μεγάλο στατιστικό δείγμα που η Big Pharma πρέπει να εξαλείψει πάση θυσία:

«Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι ο αριθμός των καρκίνων αυξάνεται κατά 20% τον επόμενο χρόνο στους εμβολιασμένους, ενώ παραμένει σταθερός στους μη εμβολιασμένους, θα ερχόμασταν αντιμέτωποι με μια τεράστια παρενέργεια, αλλά αν είμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να αποδώσουν την μεγάλη αύξηση του καρκίνου σε άλλους παράγοντες».

Κανένας φυσικά δεν θα τολμήσει να κάνει έρευνα για την αύξηση των καρκίνων ανάμεσα στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους, γιατί θα φανεί το μεγαλύτερο ίσως έγκλημα όλων των εποχών!

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη