O νεοταξίτης Μακρόν εμφανίστηκε με πολυτελές ρολόι αξίας 2.100 λιρών να μιλήσει για… περικοπές συντάξεων


Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει το Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να αφαιρεί ένα πολυτελές ρολόι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης για τις συντάξεις.

Το βίντεο δείχνει τον Εμμανουέλ Μακρόν να κάνει χειρονομίες με τα χέρια του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημίωρης συνέντευξης, ενώ φέρει ένα πολυτελές ρολόι στον αριστερό του καρπό, το οποίο έχει εξαφανιστεί αργότερα καθώς συνεχίζει να μιλάει.

Οι τηλεθεατές έσπευσαν να σχολιάσουν ότι δεν κάνει τίποτα για να κλονίσει τον τίτλο του «προέδρου των πλουσίων», καθώς ο Γάλλος ηγέτης αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις για τις αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του.




Η κυβέρνηση έστειλε το νομοθέτημα στο γαλλικό κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα και η απόφαση να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη προκάλεσε πανεθνικές ταραχές το Σαββατοκύριακο, που οδήγησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις. Ο βασιλιάς Κάρολος ακύρωσε την Παρασκευή την κρατική επίσκεψη στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα λόγω των κοινωνικών αναταραχών.


Το βίντεο δείχνει τον Μακρόν να φορά ένα ρολόι με μπλε καντράν και μαύρο λουράκι, το οποίο είναι ένα μοντέλο BRV 1-92 αξίας 2.100 λιρών της γαλλικής εταιρείας Bell&Ross, σύμφωνα με το France Info.

Το ρολόι έχει τα ίδια χρώματα με τη μονάδα ασφαλείας του προέδρου, GSPR, και το φοράει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ έκανε την εμφάνισή του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Οι σχολιαστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν ότι ο Μακρόν έβγαλε το ρολόι 11 λεπτά μετά τη συνέντευξη, βάζοντας το αριστερό του χέρι κάτω από το τραπέζι, ενώ συνέχισε να απαντά σε ερωτήσεις.

Όταν το χέρι του επέστρεψε κάτω από το τραπέζι, το ρολόι είχε εξαφανιστεί.

«Την ώρα που μιλάει για τους “εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό” που δεν είχαν ποτέ τόσο υψηλή αγοραστική δύναμη, αφαιρεί διακριτικά το όμορφο πολυτελές ρολόι του», έγραψε η Clémence Guetté, βουλευτής του κόμματος France Unbowed του Μελανσόν.

Το Ελιζέ αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι ο Μακρόν αφαίρεσε το ρολόι επειδή «χτυπούσε στο τραπέζι».



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη