Ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία δεν πρόκειται να δοθεί στο πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών - και δεν πρέπει να δοθεί -, ενώ το πιθανότερ...
Ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία δεν πρόκειται να δοθεί στο πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών - και δεν πρέπει να δοθεί -, ενώ το πιθανότερο είναι αρχές του 2024 να συνεδριάσει το Εκλογοδικείο, απομακρύνοντας το κόμμα Medrano από το κοινοβούλιο και επαναφέροντας την κανονικότητα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους έξι μήνες με το κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξαν πρωτοφανή για τα Ελληνικά, και τα Ευρωπαϊκά ακόμα δεδομένα.
Ένα κόμμα χωρίς γραφεία, χωρίς καταστατικό, χωρίς στελέχη, χωρίς πολιτικό πρόγραμμα, χωρίς κομματικό ιστότοπο και φόρμα εγγραφής μελών, ένα στην κυριολεξία πολιτικό μόρφωμα, αφού συγκροτήθηκε και έλαβε μορφή σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων, κατάφερε να επιτελέσει ένα πολιτικό θρίαμβο δίχως προηγούμενο, συγκεντρώνοντας 243.922 ψήφους και καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Και όμως, τέσσερις μόνο μήνες μετά από τον εκλογικό αυτό θρίαμβο, τα ποσοστά του κόμματος έχουν καταρρεύσει, οι ψηφοφόροι έχουν γυρίσει την πλάτη στον πρόεδρο Βασίλειο Στίγκα, το κανάλι του κόμματος στο youtube καταγράφει μηδενικές θεάσεις, ενώ τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν πριν από δύο μήνες, με τον πρόεδρο να αποκαλεί τους βουλευτές του Κορλεόνε, τη διάλυση και την επανένωση της κοινοβουλευτικής ομάδας, πυροδότησαν εξελίξεις οι συνέπειες των οποίων, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ σοβαρές, αφού είναι πιθανό να οδηγήσουν ακόμα και στην αποπομπή του κόμματος από το Κοινοβούλιο.
Η ιστορία και το παρασκήνιο
Με τις άρσεις ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος να βρίσκονται προ των πυλών, γεγονός που μάλλον θα σηματοδοτήσει την αρχή της τελευταίας πράξης του δράματος για το μόρφωμα των Σπαρτιατών, μέσα από το παρόν άρθρο θα προβούμε σε σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων που οδήγησαν από τον θρίαμβο του Ιουνίου στη δημοσκοπική και πολιτική κατάρρευση.
Το κόψιμο του Εθνικού Κόμματος Έλληνες, οι ζυμώσεις στο χώρο της ακροδεξιάς και η στήριξη Κασιδιάρη
Όλα ξεκίνησαν μετά τις Εκλογές της 21ης Μαίου, όταν το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, που είχε εξασφαλισμένη την είσοδο στην Ελληνική Βουλή με ποσοστό μεγαλύτερο του 4%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της εποχής, κόπηκε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.
Για το σκοπό αυτό είχαν προηγηθεί όχι ένα αλλά τρία αντισυνταγματικά νομοσχέδια, με το τελευταίο να οδηγεί τον πρόεδρο του Α1 τμήματος και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου σε παραίτηση, συνοδευόμενη από βαρύτατες καταγγελίες που αφορούσαν απόπειρα δωροδοκίας του από κυβερνητικούς παράγοντες.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ένας μεγάλος αριθμός μικρών πολιτικών κομμάτων που κινούνταν στο φάσμα της ακροδεξίας, είδαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την ψήφο χιλιάδων Ελλήνων που έμειναν χωρίς πολιτική στέγη, κυρίως όμως τη στήριξη του ιδρυτή του Εθνικού Κόμματος Έλληνες Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και του κομματικού μηχανισμού του κόμματος των Ελλήνων.
Ήδη, από την επομένη των εκλογών του Μαίου, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος των Ελλήνων άρχισαν να μετοικίζουν σε κάθε λογής κομματίδια της ακροδεξιάς πολυκατοικίας, από το Εθνικό Μέτωπο και το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, μέχρι το κόμμα ΕΑΝ που είχε επανεργοποιήσει ο εισαγγελέας Κανελλόπουλος και το οποίο τελικά δε συμμετείχε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Πέραν από τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, αυτό που προσδοκούσαν όλοι οι αρχηγοί των μικρών αυτών σχηματισμών, μέσα από την επαφή και τη ζύμωση με τα στελέχη των Ελλήνων, ήταν να λάβουν τη στήριξη του ιδρυτή του κόμματος Έλληνες... Ηλία Κασιδιάρη.
Δε γνωρίζουμε το λόγο που έκανε τον τελευταίο να δώσει τελικά τη στήριξή του στο Βασίλειο Στίγκα και το πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών.
Μπορεί να θεώρησε ότι τα πιο άξια στελέχη των Ελλήνων επέλεξαν να μεταβούν στο συγκεκριμένο κόμμα, ή ότι η ονομασία του κόμματος ήταν τέτοια που θα μπορούσε να εντυπωθεί με μεγαλύτερη ευκολία στη μεγάλη μάζα των εκλογέων στο ελάχιστο διάστημα που απέμενε μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, ή ακόμα είναι πιθανό, ο Ηλίας Κασιδιάρης, έχοντας αγανακτήσει από όλα τα νομοσχέδια και την πολεμική που είχε δεχτεί τους προηγούμενους μήνες, να αποφάσισε να κάνει πλάκα στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, στέλνοντας στην Ελληνική Βουλή τον πλέον γραφικό από τους μνηστήρες…
Μάλιστα λένε κάποιοι ότι ο Κασιδιάρης έβαλε στοίχημα μια τηλεκάρτα στις φυλακές Δομοκού ότι θα βάλει στην Βουλή ένα κόμμα απαρτιζόμενο από μπούφους μόνο και μόνο για να αποδείξει στην ελληνική βουλή την εκλογική του απήχηση και δύναμη…
Το μήνυμα ήταν ότι και με μπούφους μπορεί να μπει στην Βουλή πολλώ δεν μάλλον εάν μπορούσε να κατέλθει κανονικά στην εκλογική διαδικασία και δεν παρέμβαιναν προκλητικά και αντισυνταγματικά βάζοντας τους συνεχώς φραγμούς.
Την αλήθεια πιθανώς να μην τη μάθουμε ποτέ.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η στήριξη δόθηκε, το εντελώς άγνωστο κόμμα των Σπαρτιατών άρχισε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, για να γράψει τελικά την Κυριακή των εκλογών ποσοστά τα οποία ο πρόεδρός του Βασίλης Στίγκας δεν είχε δει ούτε στα πιο τρελά όνειρά του.
Παρά όμως τον πρωτοφανή αυτό θρίαμβο, η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή.
Απειρία, εσωστρέφεια, και ένας πρόεδρος που έμοιαζε να αδυνατεί να κατανοήσει ότι το να διοικείς κοινοβουλευτικό κόμμα διαφέρει άρδην από το να διοικείς τυροπιτάδικο, οδήγησαν σε διάστημα λίγων μόνο μηνών σε δημοσκοπική κατάρρευση, ακόμα και πιθανή αποπομπή του κόμματος από το Κοινοβούλιο
Με το καλημέρα οι πρώτες διαφωνίες και εσωτερικές συγκρούσεις
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πρώτη σύγκρουση του προέδρου Στίγκα με τους βουλευτές του επήλθε λίγες μόλις μέρες μετά την είσοδο του κόμματος στην Ελληνική Βουλή.
Μεταξύ των εγγράφων που υπογράφουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, υπάρχει και ένα που αφορά μια νόμιμη παρακράτηση ύψους από 5% ως 20% της βουλευτικής αποζημίωσής τους – το οποίο υπογράφει όποιος βουλευτής επιθυμεί – ποσό το οποίο διατίθεται για τις ανάγκες και τη λειτουργία του κόμματος.
Όταν έφτασε στα χέρια των βουλευτών των Σπαρτιατών το συγκεκριμένο έγγραφο, εύλογα ζήτησαν από τον πρόεδρο να γνωρίσουν τον οικονομικό διευθυντή και την οικονομική επιτροπή του κόμματος, που θα ήταν υπεύθυνοι για την αποδοχή των εισφορών και τη διαχείριση των χρημάτων, όπως προτάσσει ο κανονισμός λειτουργίας της Βουλής.
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να θυμίσουμε, ότι μέχρι και την ημέρα εισόδου στο κοινοβούλιο, οι Σπαρτιάτες αποτελούσαν μάλλον ένα πολιτικό μόρφωμα παρά ένα πολιτικό κόμμα με την αυστηρή έννοια του όρου.
Έχοντας συγκροτήσει ψηφοδέλτια σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, οι περισσότεροι υποψήφιοι δε γνώριζαν τον πρόεδρο, ούτε τα στελέχη του κόμματος, ούτε γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Όταν λοιπόν έφτασε η στιγμή, οι εκλεγμένοι πλέον βουλευτές να γνωρίσουν τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα κομματικά όργανα, με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι στο κόμμα δεν υπήρχε οικονομικός διευθυντής, δεν υπήρχε οικονομική επιτροπή, δεν υπήρχαν όργανα.
Ο ίδιος ο Βασίλης Στίγκας δεν αρνήθηκε το γεγονός στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.
Τον θυμόμαστε να λέει τη μια φορά μετά την άλλη, αν θέλουν ας φύγουν και οι έντεκα και αν χρειαστεί θα μείνω μόνος, αφήνοντας να εννοηθεί πως πέρα των έντεκα βουλευτών, το κόμμα του εξακολουθούσε να αποτελεί ένα άδειο κέλυφος, χωρίς κομματικά όργανα, χωρίς επιτροπές, χωρίς στελέχη και εγγεγραμμένα μέλη.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, όλοι οι βουλευτές αρνήθηκαν να υπογράψουν το συγκεκριμένο έγγραφο, και στο σημείο αυτό έληξε η πρώτη σύγκρουση του προέδρου Στίγκα με την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Η απουσία κομματικών οργάνων οδηγεί σε νέες συγκρούσεις
Λίγο μετά τις πρώτες συνεδριάσεις της Βουλής, και με την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, νέα προβλήματα προέκυψαν για το μόρφωμα των Σπαρτιατών.
Τσίρκο Medrano
Ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας, σε κάποια από τις συνεδριάσεις της Βουλής διαφώνησε με τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος Κων/νου Φλώρου, μεταφέροντας τη διαφωνία εντός της ολομέλειας την οποία μετέτρεψε σε τσίρκο Medrano.
Αφού πρόεδρος και βουλευτές επέστρεψαν στα γραφεία του κόμματος, ο Στίγκας διατύπωσε την πρόθεσή του να διαγράψει το βουλευτή, γεγονός το οποίο, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων και στο οποίο οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι – ακόμα και ο πρόεδρος – απαιτούσε τη σύγκλιση της επιτροπής δεοντολογίας, μοναδικού οργάνου ικανού να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις.
Όλοι βρέθηκαν ξανά μπροστά σε ένα αδιέξοδο.
Το καταστατικό των Σπαρτιατών προέβλεπε ως όφειλε την ύπαρξη κομματικών οργάνων, όπως ισχύει για όλα τα πολιτικά κόμματα και όπως απαιτεί το δημοκρατικό πολίτευμα, κανένα όμως από τα όργανα αυτά δεν ήταν στελεχωμένο.
Οι πρώτες κουβέντες για ανοιχτό κομματικό συνέδριο, που θα οδηγήσει σε στελέχωση των κομματικών οργάνων μέσα από ανοιχτές και διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, ακολουθώντας κατά γράμμα όσα ορίζει το καταστατικό του κόμματος, άρχισαν να ακούγονται μεταξύ βουλευτών και υποψηφίων, γεγονός το οποίο, για άγνωστο λόγο, φάνηκε να προκαλεί άγχος και εκνευρισμό στο Βασίλη Στίγκα.
Τελικά, εννιά εκ των δώδεκα βουλευτών στράφηκαν με κοινό ανακοινωθέν κατά του προέδρου, τονίζοντας πως έχουν την ελευθερία της γνώμης τους και τα εσωκομματικά προβλήματα θα λυθούν με ανοιχτές και διαφανείς συνεδριακές διαδικασίες και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται.
Ο προκλητικός Βασίλης Στίγκας
Ο Βασίλης Στίγκας, παραβιάζοντας το καταστατικό, ορίζει οικονομικό διευθυντή τον εαυτό του, ερχόμενος σε ρήξη με την κοινοβουλευτική του ομάδα
Λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό με το βουλευτή Κων/νο Φλώρο, που αποτέλεσε και την πρώτη σοβαρή εσωκομματική διένεξη, μια περίοδος σχετικής ηρεμίας ακολούθησε, πιθανώς και λόγω του ότι η Βουλή παύει να συνεδριάζει κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
Ο Βασίλης Στίγκας εισπράττει 40.000 ευρώ
Με την επιστροφή από τις διακοπές όμως, νέα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν στην επιφάνεια, πολύ πιο σοβαρά αυτή τη φορά, αφού οδήγησαν στη ρήξη και παρ ολίγον στην οριστική διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών.
Το τι ακριβώς συνέβη τις ημέρες αυτές δεν είναι ξεκάθαρο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές που εδράζουν εντός του κτιρίου της Βουλής και τα ρεπορτάζ της εποχής, κάποιος ή κάποιοι από τους βουλευτές των Σπαρτιατών πληροφορήθηκαν ότι, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου, το κόμμα των Σπαρτιατών έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 40.000 ευρώ, την οποία εισέπραξε ο Βασίλης Στίγκας, παραβιάζοντας το καταστατικό και ορίζοντας ως οικονομικό διευθυντή και μοναδικό μέλος της πενταμελούς οικονομικής επιτροπής τον εαυτό του.
Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι βουλευτές συνειδητοποίησαν ότι ο πρόεδρος αρνούταν ή αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι το μέχρι πρότινος πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών έχει πλέον μετατραπεί στο πέμπτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας, και ότι ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος διαφέρει από τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας ενός τυροπιτάδικου (ο Στίγκας έχει στην κατοχή του τυροπιτάδικο).
Το Συνέδριο… εξέλιξη λογικής
Άμεσα συγκλήθηκε κοινοβουλευτική ομάδα, και όλοι συμφώνησαν ότι άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη τέλεσης ενός μεγάλου και ανοιχτού δημοκρατικού συνεδρίου, με συμμετοχή της λαϊκής βάσης και των 250.000 ψηφοφόρων, μέσα από το οποίο θα στελεχωθούν τα όργανα και οι επιτροπές του κόμματος.
Και αυτή τη φορά ο Στίγκας φαίνεται να αρνήθηκε.
Ήταν πλέον προφανές ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ήταν αποφασισμένος να μην αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα, αρνούμενος πεισματικά να μετατρέψει το πολιτικό μόρφωμα που είχε ιδρύσει το 2017 σε κανονικό πολιτικό κόμμα, το οποίο θα λειτουργεί με διαφάνεια και σεβόμενο τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Τα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν ότι τρεις εκ των βουλευτών πρωτοστάτησαν στο αίτημα για τη διεξαγωγή ανοιχτού δημοκρατικού συνεδρίου, οι Ιωάννης Δημητροκάλης, άνθρωπος με πολυετή πολιτική εμπειρία, Χάρης Κατσιβαρδάς, άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης, και Ιωάννης Κόντης, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν τεχνικός διευθυντής σε μεγάλο αθλητικό σωματείο της χώρας.
Και οι τρεις, μέσα από την εμπειρία τους, φάνηκε να κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης περισσότερο από τους υπόλοιπους. Ένα κόμμα το οποίο, ήδη από την πρώτη ημέρα εισόδου του στη Βουλή, ελέω και της στήριξης Κασιδιάρη, βρισκόταν στο στόχαστρο πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, και αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, δε μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί για πολύ με υποστελεχωμένα τα κομματικά όργανα, ερχόμενο σε ρήξη με τα όσα ορίζει ο κανονισμός της Βουλής που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων αλλά και το ίδιο το καταστατικό του.
Ο Στίγκας δε μπορούσε να συνεχίσει να είναι και πρόεδρος που θα χαράσσει την πολιτική γραμμή του κόμματος, και οικονομικός διευθυντής που θα εισπράττει τα 4,8 εκατομμύρια της κομματικής επιχορήγησης, και υπεύθυνος δεοντολογίας που θα διαγράφει όποιον θέλει, όποια στιγμή θέλει.
Η επιμονή του αυτή να μετατρέψει το κόμμα σε μονοπρόσωπη εταιρεία, έκανε τον Κατσιβαρδά, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και άριστο γνώστη της Ελληνικής γλώσσας, να τον χαρακτηρίσει πολύ εύστοχα ως «οιονεί δικτατορίσκο».
Όσον αφορά το θέμα της στελέχωση των κομματικών οργάνων, όφειλε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί μέσα από ανοιχτές, σύμφωνες με τις απαιτήσεις του καταστατικού δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι μοιράζοντας τίτλους πίσω από κλειστές πόρτες, πράγμα που ο ίδιος ο Στίγκας, σε κάποια από τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, παραδέχτηκε ότι πρότεινε στους βουλευτές του, οι οποίοι προς τιμήν τους αρνήθηκαν.
Την άρνηση του Στίγκα να προχωρήσει σε ανοιχτό συνέδριο, ακολούθησε η αποχή των βουλευτών από την ολομέλεια, και όλα τα κωμικοτραγικά που είδαμε να εξελίσσονται στους τηλεοπτικές μας δέκτες στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023.
Κατηγορίες Στίγκα προς τους βουλευτές του για μαφιόζικες τακτικές, καζούρα στο Στίγκα, που είχε πλέον μετατραπεί σε περίγελο του κοινοβουλίου, από τον Πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, διαγραφές των βουλευτών που πρωτοστάτησαν στο αίτημα διεξαγωγής ανοιχτού δημοκρατικού συνεδρίου, ανεξαρτητοποιήσεις, και τελικά επιστροφή όλων πλην ενός, σε μια προσπάθεια πιθανώς να σωθεί την τελευταία στιγμή η παρτίδα και να μη διαλυθεί εντελώς η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μόλις μήνες μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.
Η εισαγγελική έρευνα και η επικείμενη διάλυση και αποπομπή του πολιτικού μορφώματος.
Τελευταία πράξη στο δράμα των Σπαρτιατών
Το παραλήρημα του Στίγκα στην ολομέλεια της Βουλής, ακολούθησε η κλήτευση και διήμερη κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, γεγονότα που πυροδότησαν πολύ σημαντικές εξελίξεις, και το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν στη διάλυση και την αποπομπή του μορφώματος των Σπαρτιατών από το Ελληνικό κοινοβούλιο.
Και οι 11 βουλευτές καλούνται τώρα ως ύποπτοι για όσα τους καταλόγισε μέσα από τις δύο καταθέσεις του ο πρόεδρος του κόμματος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το ανοιχτό συνέδριο και να τους κρατάει δέσμιους στο άρμα του.
Μετά από επισκέψεις στον κομματικό του ιστότοπο και τα όσα ανέφερε κατά τις τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος, για μια ακόμη φορά, αδυνατεί να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Κατηγορεί την κυβέρνηση για διαδικασίες που κινήθηκαν από τις δικές του ασυναρτησίες, προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές, που ο ίδιος στέλνει ως υπόπτους με βαριές κατηγορίες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ότι πρόκειται για τυπική διαδικασία, και ονειρεύεται ότι ως πρόεδρος, οικονομικός διευθυντής, υπεύθυνος δεοντολογίας, και μοναδικό όργανο του κόμματος, εισπράττει από μέρα σε μέρα τα εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης.
Ο νεοδημοκράτης Βασίλης Στίγκας
Πιστεύει ότι λέγοντας όλη την ώρα δεξιά και αριστερά ότι είναι βαθιά δημοκράτης (ή και Νεοδημοκράτης), παρότι η σκέψη και μόνο ενός ανοιχτού δημοκρατικού συνεδρίου του προκαλούσε και του προκαλεί τρόμο, η εισαγγελική έρευνα θα μπει στο συρτάρι και όλα από εδώ κ πέρα θα κυλήσουν όλα ομαλά.
Φυσικά δεν πείθει κανέναν με τις ασυναρτησίες του.
Η εικόνα που παρουσίασε πριν μερικές ημέρες σε βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ενός πολιτικού αρχηγού που προσπαθεί με τον πλέον άκομψο τρόπο να κοροϊδέψει τους πάντες, αλλά στο τέλος ο μόνος που κοροϊδεύει είναι ο εαυτός του, είναι χαρακτηριστική.
Ανερυθρίαστα ισχυριζόταν ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος του κόμματος των Ελλήνων, όταν στο facebook λογαριασμό του είχε ανακοινώσει ακόμα και την υποψηφιότητά του με το συγκεκριμένο κόμμα ένα μόλις μήνα πριν από τις εκλογές του Μαίου, ότι ο εκπρόσωπος τύπου των Σπαρτιατών δεν είναι καν μέλος του κόμματος, ότι προεκλογικά δεκάδες κόμματα παρακαλούσαν να τον εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους, όταν στην τελευταία απόπειρά που έκανε ως υποψήφιος με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, έλαβε μόλις 30 ψήφους σε ολόκληρη περιφέρεια, αριθμός που δε θα επέτρεπε να εκλεγεί ούτε ως μέλος του δεκαπενταμελούς στο γυμνάσιο της γειτονιάς του.
Τέλος, πως βρίσκεται σε άψογη συνεργασία και συντονισμό με τους βουλευτές που λίγες ημέρες πριν έστειλε με βαρύτατες κατηγορίες στην Εισαγγελία.
Δεν έπεισε φυσικά κανέναν από τους δημοσιογράφους, ούτε καν τους τηλεθεατές, πόσο μάλλον στελέχη της κυβέρνησης, που σύμφωνα με πληροφορίες τον χαρακτηρίζουν φαιδρό πρόσωπο και πολιτικό φελλό.
Ότι λοιπόν και να φαντασιώνεται ο Στίγκας, και λίγοι ίσως από τους βουλευτές του, οι εξελίξεις μοιάζει να έχουν δρομολογηθεί.
Ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία δεν πρόκειται να δοθεί στο πολιτικό μόρφωμα των Σπαρτιατών - και δεν πρέπει να δοθεί -, ενώ το πιθανότερο είναι αρχές του 2024 να συνεδριάσει το Εκλογοδικείο, απομακρύνοντας το κόμμα Medrano από το κοινοβούλιο και επαναφέροντας την κανονικότητα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
COMMENTS