Επικίνδυνα πειράματα Κινέζων πάνω σε ιούς –δημιούργησαν κορωνοϊο με 100% θνησιμότητα.


Επιστήμονες στην Κίνα, πειραματιζόμενοι με έναν κοροναϊό που σχετίζεται με τον ιό που προκαλεί το COVID-19, διαπίστωσαν ότι είχε ποσοστό θανάτωσης 100% σε μια μελέτη μικρών ποντικιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους στις 4 Ιανουαρίου.Οι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού που του κινέζικου στρατού, κλωνοποίησαν έναν κορωνοϊό παγκολίνου και μόλυναν τροποποιημένα ποντίκια για να «αξιολογήσουν την παθογένειά του», σε μια προεκτυπωμένη που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv.

Από τα τέσσερα ποντίκια που μολύνθηκαν με τον ιό, όλα άρχισαν να χάνουν βάρος πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση. Λίγο αργότερα, εμφάνισαν συμπτώματα όπως νωθρότητα και λευκά μάτια. Και τα τέσσερα ποντίκια πέθαναν μέσα σε οκτώ ημέρες από τον εμβολιασμό. Οι ερευνητές περιέγραψαν τα αποτελέσματα ως «έκπληξη».

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μόλυναν οκτώ ακόμα ποντίκια, τα έκαναν ευθανασία και επέλεξαν όργανα για ανάλυση. Υψηλά επίπεδα ιικού RNA βρέθηκαν σε διάφορα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των πνευμόνων και των ματιών. Ενώ το ιικό φορτίο από τους πνεύμονες μειώθηκε την έκτη ημέρα, αυξήθηκε στον εγκέφαλο.

«Αυτό το εύρημα έδειξε ότι η σοβαρή εγκεφαλική λοίμωξη κατά τα τελευταία στάδια της μόλυνσης μπορεί είναι η βασική αιτία θανάτου στα ποντίκια», είπαν οι επιστήμονες.

Τα πειράματα έγιναν σε ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού του παγκολίνου, γνωστό ως GX_P2V (short_3UTR).Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν κίνδυνο για τον ιό να «χυθεί στους ανθρώπους», είπαν οι ερευνητές…

Ποιοι ενδιαφέρονται για τέτοιες έρευνες

Ο Justin Kinney, αναπληρωτής καθηγητής στο Simons Center for Quantitative Biology στο Cold Spring Harbor Laboratory στις ΗΠΑ, είπε ότι η έρευνα που περιγράφεται στο έγγραφο δεν φαίνεται να εμπίπτει στην κατηγορία του κέρδους-λειτουργίας, οι Κινέζοι επιστήμονες δεν το έκαναν για να ενισχύσουν τον ιό ώστε να είναι πιο παθογόνος ή μεταδοτικός.

«Η έρευνα είναι πολύ επικίνδυνη, ωστόσο», είπε ο κ. Kinney στους The Epoch Times μέσω email. «Ανησυχώ ιδιαίτερα που το έγγραφο δεν αναφέρει σε ποιο επίπεδο βιοασφάλειας εκτελέστηκε. Έρευνες για τον κορωνοϊό στην Κίνα γίνονται συχνά σε επίπεδο βιοασφάλειας (BSL-2) που είναι ανεπαρκές με πιθανά πανδημικά παθογόνα να μπορούν να μεταδοθούν από τον αέρα.

«Πράγματι, μια τέτοια έρευνα κορωνοϊού που έγινε στο επίπεδο BSL-2 μπορεί να έχει προκαλέσει την πανδημία COVID-19. Και δείχνοντας ότι ο κορωνοϊός έχει μια εκπληκτικά υψηλή μεταδοτικότητα, υπογραμμίζει την ανάγκη για εξαιρετική προσοχή όταν εργάζεστε με νέους κοροναϊούς».

Τα πρώτα κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν στη Γουχάν της Κίνας, κοντά σε ένα εργαστήριο που διεξήγαγε επικίνδυνα πειράματα για κοροναϊούς, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της παθογένειας για τον άνθρωπο ενός κορωνοϊού νυχτερίδας. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός που προκαλεί το COVID-19 προήλθε από αυτό το εργαστήριο, δεδομένης της ιστορίας του και του γεγονότος ότι, χρόνια αργότερα, η φυσική προέλευση δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Ο Lihua Song, ένας επιστήμονας στο Πεκίνο που συνέγραψε τη νέα εργασία, αρνήθηκε να διευκρινίσει αν οι επιστήμονες διασφάλισαν ότι τα πειράματα που έκαναν ήταν ασφαλή. «Όλη η δουλειά έχει γίνει σωστά και με ακρίβεια», είπε ο κ. Σονγκ στους The Epoch Times μέσω email. Οι επικριτές σημείωσαν ότι οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη νέα μελέτη περιλαμβάνουν τον Yigang Tong, ο οποίος εκπαιδεύτηκε σε ένα κινεζικό στρατιωτικό πρόγραμμα και εργάστηκε σε στρατιωτικά εργαστήρια. Επίσης, συνέγραψε μια εργασία το 2023 με τον Zheng-Li Shi, ο οποίος βοηθά στη λειτουργία του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν.

Ο Justin Goodman, ανώτερος αντιπρόεδρος του White Coat Waste Project, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των ΗΠΑ, είπε ότι η νέα μελέτη προστέθηκε στο σύνολο των στοιχείων που δείχνουν ότι Κινέζοι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει «επικίνδυνα και θανατηφόρα πειράματα σε ποντίκια»

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αποστολή δολαρίων απο τις ΗΠΑ σε τέτοια εργαστήρια είναι μια συνταγή καταστροφής και συνεργαζόμαστε με τους νομοθέτες να το σταματήσουμε», είπε ο κ. Γκούντμαν στους The Epoch Times μέσω email.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια εργαστηριακά πειράματα στην Κίνα και σε άλλες ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των πειραμάτων που έγιναν στη Γουχάν. Αυτή την εβδομάδα, το Κογκρέσο εστιάζει την αμφισβήτηση του Δρ Άντονι Φάουτσι σε μερικά από αυτά τα πειράματα. Ο Δρ. Fauci ηγείται εδώ και χρόνια του γραφείου του NIH που είναι υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση αυτων των εργαστηρίων.

Ο Δρ Tong και οι συνεργάτες του συνέκριναν τις παθολογικές αλλαγές στα ποντίκια με εκείνα της ομάδας ελέγχου και δεν βρήκαν στοιχεία σοβαρής φλεγμονής. Σημείωσαν ότι αυτά τα αποτελέσματα ήταν συνεπή με τις αναφορές του Shi σχετικά με τον κορονοϊό του παγκολίνου, καθώς και με τα προηγούμενα πειράματά τους που διεξήχθησαν σε χάμστερ και έναν άλλο τύπο ποντικιού.

Οι Κινέζοιωερευνητές ωστόσο ζήτησαν περισσότερη διερεύνηση της υψηλής παθογονικότητας του κοροναϊού και είπαν ότι η μελέτη τους «προσφέρει ένα ξεχωριστό εναλλακτικό μοντέλο για την κατανόηση των παθογόνων μηχανισμών των κορωνοϊών που σχετίζονται με το SARS-CoV-2»

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη