Αυτό είναι που φοβούνται περισσότερο οι Ουκρανοί στρατιώτες: Η Ρωσία παρουσίασε με επιτυχία έναν νέο τύπο πολύ βαριάς «βόμβας ολίσθησης»


Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ορισμένες νέες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή νέων όπλων σε χρήση.

Σύμφωνα με αυτό το μέσο ενημέρωσης, η Ρωσία φέρεται τώρα να έχει δοκιμάσει για πρώτη φορά μια παραλλαγή της βόμβας ολίσθησης UMPC Fab-1500, η ​​οποία φέρεται να πλήττει με ακρίβεια τον στόχο.

Σύμφωνα με αναφορές, τα μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον δύο τέτοιες βόμβες.

Το FighterBomber (ένας λογαριασμός Telegram που σχετίζεται με τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία) εξηγεί γιατί αυτή η έκδοση χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί.

Βασικά, είναι παλιές, σοβιετικές «χαζές» βόμβες, αλλά με νέα προσθήκη, φτερά και καθοδήγηση μέσω του ρωσικού δορυφορικού συστήματος GLONASS , γίνονται πολύ ακριβείς βόμβες.

Στην περίπτωση των μικρότερων, η προσθήκη με τα φτερά τοποθετήθηκε χωρίς προβλήματα. Τα μεγαλύτερα απαιτούσαν περισσότερη δουλειά. Για ορισμένους λόγους, δεν μπορούσαν απλώς να μεγεθύνουν τα φτερωτά προσαρτήματα (UMPC) που χρησιμοποιούνται στις βόμβες 500 και 250 κιλών και να τα προσαρτήσουν στις βόμβες.

Έπρεπε να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.

Χρειαζόταν ένα νέο πλαίσιο για πτητικές εργασίες με νέους μηχανισμούς. Και τελικά όλα λειτούργησαν.

Ταυτόχρονα, κατάφεραν να αυξήσουν την εμβέλεια της βόμβας, η οποία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην περίπτωση των UMPC με μικρότερο διαμέτρημα.

Μεγάλες βόμβες για το ουκρανικό μέτωπο...
Μεγάλες βόμβες για το ουκρανικό μέτωπο... Πηγή: Screenshot, Telegram

Με καθορισμένη ακρίβεια 5 μέτρων, η έκρηξη αυτής της βόμβας προκαλεί έναν κρατήρα πλάτους 15 μέτρων σε διάμετρο και η πληγείσα περιοχή της έκρηξης είναι μεγαλύτερη από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το εκρηκτικό μόνο σε αυτή τη βόμβα ζυγίζει περίπου 700 κιλά , ενώ το Su-34 φέρει και μπορεί ήδη να λειτουργεί με δύο τέτοιες βόμβες και στο μέλλον θα μπορεί να μεταφέρει και τρεις, τις οποίες μπορεί να ρίξει σε έναν ή τρεις διαφορετικούς στόχους.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει επί του παρόντος καμία προστασία από αυτές τις βόμβες, καθώς πετούν προς τους στόχους τους σχεδόν αόρατα και ανεπαίσθητα.

Στην τελευταία φάση της πτήσης μπορούν να ελεγχθούν και με τη βοήθεια τηλεοπτικής κάμερας.

Στο μέλλον, θα είναι επομένως δυνατό να δούμε όλο και περισσότερα χτυπήματα με αυτές τις εξαιρετικά μεγάλες βόμβες.

Πρόσφατα, οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδέχτηκαν στο Forbes ότι φοβούνται περισσότερο αυτό το όπλο λόγω της μεγάλης του δύναμης.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι πύραυλοι κρουζ έχουν κεφαλές από 450 έως 500 κιλά.

Οι νέες ρωσικές βόμβες είναι πολύ πιο ισχυρές από τους μεγάλους και ακριβούς πυραύλους κρουζ, αλλά ταυτόχρονα ακατάλληλα φθηνότερες στη χρήση.

Ταυτόχρονα, έχουν πολλά από αυτά σε αποθήκες. Τώρα πρέπει απλώς να προσαρτήσουν το "τμήμα του αεροσκάφους" σε αυτά.

Οι εργασίες στα εργοστάσια, όπως δείχνουν τα βίντεο, συνεχίζονται με φουλ.

Εάν αυτές οι βόμβες πέφτουν συχνότερα σε ουκρανικούς στόχους, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την κατάσταση στο μέτωπο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη