Μπαίνεις παράνομα ως λαθρομετανάστης στην Αμερική,σου παρέχουν δωρεάν αλλαγή φύλλου ανεξαρτήτως μεταναστευτικής σου κατάστασης


Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε έναν νέο νόμο που θα αναγκάσει τους φορολογούμενους να χρηματοδοτήσουν αλλαγές φύλου για παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα.

Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που παρέχει ασφάλιση υγείας σε όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτως μεταναστευτικής κατάστασης την 1η Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 700.000 παράνομοι μετανάστες θα καλύπτονται πλέον από το ασφαλιστικό σύστημα Medi-Cal που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους της πολιτείας, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου από την Πολιτειακή Γερουσιαστή Maria Elena Durazo τον Μάιο.

Το Infowars.com αναφέρει: Μεταξύ των διαδικασιών που καλύπτονται από το Medi-Cal είναι η ορμονοθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση μετάβασης του φύλου, σύμφωνα με μια αναφορά αυτή την εβδομάδα από το Daily Caller, ένα συντηρητικό ειδησεογραφικό μέσο. 

«Η περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο είναι ένα καλυμμένο επίδομα Medi-Cal όταν είναι ιατρικά απαραίτητο»,  αναφέρει ένα κρατικό σημείωμα του 2022 που αναφέρεται από το κατάστημα.  «Τα αιτήματα για φροντίδα που επιβεβαιώνουν το φύλο θα πρέπει να προέρχονται από ειδικούς με εμπειρία στην παροχή πολιτιστικά ικανής φροντίδας σε τρανς άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο και θα πρέπει να χρησιμοποιούν εθνικά αναγνωρισμένες κατευθυντήριες γραμμές».

Σύμφωνα με το Transgender Law Center, το Medi-Cal θα πρέπει να καλύπτει  «ορμονική θεραπεία, χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου και άλλες απαραίτητες διαδικασίες».

Η επέκταση του προγράμματος Medi-Cal από την Newsom θα κοστίσει στους φορολογούμενους της Καλιφόρνια περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press από το περασμένο έτος. Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες επέκριναν την επέκταση ακόμη και πριν προκύψει ότι θα κάλυπτε τη χειρουργική επέμβαση τρανς, αλλά η κριτική τους μετατράπηκε σε γελοιοποίηση τις τελευταίες ημέρες.

«Η Καλιφόρνια πληρώνει τώρα για παράνομους εξωγήινους για να αλλάξουν φύλο»,  έγραψε η εκπρόσωπος του Κολοράντο Λόρεν Μπόμπερτ στο X (πρώην Twitter) την Παρασκευή. «Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε αυτό το tweet. Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη γραμμή».

Η Newsom υπερασπίστηκε την απόφαση να προσθέσει 700.000 ακόμη ασθενείς στο πρόγραμμα. «Στην Καλιφόρνια, πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτική, οικονομικά προσιτή κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης – ανεξάρτητα από το εισόδημα ή το καθεστώς μετανάστευσης»,  είπε το γραφείο του στο ABC News. «Μέσω αυτής της επέκτασης, διασφαλίζουμε ότι οι οικογένειες και οι κοινότητες σε όλη την Καλιφόρνια είναι πιο υγιείς, πιο δυνατές και ικανές να λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται όταν τη χρειάζονται».

Περίπου 300.000 παράνομοι μετανάστες πιάστηκαν να εισέρχονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2023, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί εδώ και έναν μήνα. Σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη πολιτική «Catch and Release» του προέδρου Joe Biden, σχεδόν όλοι αυτοί οι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι στις ΗΠΑ με εντολή να εμφανιστούν σε ακροάσεις σε δικαστήριο αργότερα. Εν μέσω συσσωρευμένων άνω των δύο εκατομμυρίων υποθέσεων, ο μέσος χρόνος αναμονής για μια τέτοια ακρόαση ήταν 762 ημέρες από τον περασμένο Ιανουάριο.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη