Την άρση του lockdown βλέπει η Πελώνη ως αιτία για την έξαρση της εγκληματικότητας ΒΙΝΤΕΟ


Τα εγκλήματα της νύχτας γνωρίζουν έξαρση «γιατί όσο είχαμε περιοριστικά μέτρα ήταν πολύ πιο δύσκολο να γίνουν». σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Παράλληλα, απάντησε με αγανάκτηση στην κριτική της αντιπολίτευσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα για να αποπροσανατολίσει. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και τώρα ψέγει την κυβέρνηση για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, οπότε ας αποφασίσει τι θέλει».

Την παρεμπόδιση της αστυνομίας, λόγω του ανοίγματος της κυκλοφορίας, να αντιμετωπίζει το έγκλημα πλέον εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε πρωινή εκπομπή του OPEN. Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για τα περιστατικά άγριων εκτελέσεων και γιατί συμβαίνουν αυτά, η Αρ. Πελώνη ανέφερε πως «Ενδεχομένως να βλέπουμε και περισσότερα γιατί όσο είχαμε περιοριστικά μέτρα ήταν πολύ πιο δύσκολο να γίνουν» και τόνισε πως η Ελλάδα είναι και παραμένει μία ασφαλής χώρα. «Δεν είναι καινούριο πρόβλημα, είναι ξεχωριστή περίπτωση, δεν έχει να κάνει με τις γειτονιές» είπε επιπλέον.

Στη συνέχεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όταν ο δημοσιογράφος της ανέφερε πως η αντιπολίτευση λέει «από τη μία έχουμε τις εκτελέσεις και την ανεξέλεγκτη δράση των μαφιόζων και από την άλλη η κυβέρνηση απαντά με αστυνομία στα πανεπιστήμια», η Αρ. Πελώνη ξέσπασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα για να αποπροσανατολίσει. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown, από τη μία έλεγε να μην υπάρχει αστυνομία, και τώρα ψέγει την κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, οπότε ας αποφασίσει τι θέλει».

Όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία η Αρ. Πελώνη τόνισε «Ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαρμοστεί» και προσέθεσε πως οι αστυνομικοί «θα εκπαιδευτούν. Η πρόθεση είναι να στελεχώσουν όπου υπάρχει ανάγκη, γιατί δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα. Πάντα σε συνεργασία με τα ίδια τα ιδρύματα».

Σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς των παιδιών, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως: «δεν είναι δεδομένο ότι θα πάμε σε εμβολιασμό παιδιών. Προτεραιότητα έχουν οι ενήλικες» και, τέλος, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, δήλωσε: «να μη φοβάται ο κόσμος για τις πρώτες κατοικίες».



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη