Τι είμαστε; Τι δεν είμαστε; Και πού οδεύουμε;



Γράφει ο Αντρέας Αντρέου

Διαχρονικά, ακούμε τον όρο «ακροδεξιός» που έχουν εφεύρει τα ΜΜΕ με όλα τα κόμματα που μας οδηγούν στον γκρεμό, ο οποίος αποδίδεται σε Εθνικιστές. Χρέος μας είναι να αποτινάξουμε αυτήν την προσβολή από πάνω μας, γιατί περί προσβολής πρόκειται. Και γιατί προσβολή; Θα το αναλύσουμε παρακάτω. Γι’αυτόν τον λόγο έχει συνταχθεί και αυτό το άρθρο, άλλωστε.

Κατ’αρχάς, να τονίσω ότι ο όρος αυτός έχει δημιουργηθεί για να περάσουν στον απλό κόσμο το μήνυμα ότι οι Εθνικιστές είναι κομμάτι του συστήματος και μια ακραία εκδοχή των δεξιών. Κι έτσι, ο οποιοσδήποτε θελήσει να στηρίξει Εθνικιστές είτε σε δράσεις, είτε σε εκλογές, το σκέφτεται δυο και τρεις φορές, αφού του έχουν φυτέψει στο κεφάλι την ιδέα ότι ο τάδε Εθνικιστής αργά ή γρήγορα θα προσχωρήσει στη ΝΔ (ή και στον ΔΗΣΥ εάν μιλήσουμε για τα δεδομένα της Κύπρου). Ουδέν αναληθέστερο. Ουδέποτε συγκριθήκαμε, ούτε και θα συγκριθούμε με όσους το παίζουν δεξιοί αλλά με λίγο πιο «ακραίες» θέσεις.

Ουδέποτε είχαμε και ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με δαύτους. Η δεξιά διαχρονικά, απέδειξε ότι είναι η μεγαλύτερη ζημιά για το Έθνος μας. Ο λόγος απλός. Με ένα μανδύα πατριωτικό, μεταμφιέζεται ανάλογα με τις περιστάσεις ωσάν χαμαιλέοντας και ελίσσεται με μοναδικό σκοπό της την αλιεία ψήφων. Και το πράττει με απόλυτη επιτυχία, αφού έχει καταφέρει να ψαρέψει μεγάλο ποσοστό ψήφων από την δεξαμενή των εθνικιστών. Κι αυτό οφείλεται σε λάθη δικά μας. Επειδή δεν καταφέραμε να εντάξουμε τον Εθνικισμό στην κοινωνία στην κανονική του μορφή, ως κάτι το ευγενές και το ωραίο και τον αφήσαμε να απομονωθεί. Έτσι και όλοι αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον. Ο Παλαμάς έλεγε ότι ο πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο. Κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

Ο κάθε ένας από εμάς είναι πατριώτης. Απλά ο κάθε ένας έχει αλλιώς την ιδέα Πατρίδα στο μυαλό του. Ο ένας μπορεί να θεωρεί πατρίδα του την Αθήνα. Ο άλλος μπορεί να θεωρεί πατρίδα του όλη τη Γη. Για μένα δεν υπάρχουν σύνορα, διότι, η Πατρίδα μου ξεκινάει από την Κερύνεια, φτάνει ως την Αθήνα, συναντά τη Μακεδονία, τη Βόρειο Ήπειρο και σταματά στην Κωνσταντινούπολη. Η Πατρίδα μου είναι το Έθνος μου.

Και εδώ ξεκινάμε να αναλύουμε τον τίτλο του άρθρου μου με τη μια από τις τρεις πτυχές του. Με το τι είμαστε. Είμαστε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. Τελεία.

Και τώρα πάμε στο τι δεν είμαστε. Δεν είμαστε όσα μας λένε. Και για να είμαι ξεκάθαρος, ούτε ακροδεξιοί είμαστε, ούτε και δεξιοί. Προσωπικά, θεωρώ προσβολή αυτόν τον όρο προς το πρόσωπό μου, όπως είπα και πιο πάνω. Νιώθω προσβεβλημένος όταν με ταυτίζουν με ανθρώπους, ιδεολογίες, παρατάξεις και κόμματα, με τα οποία είμαι φύσει αντίθετος.

Δεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αλλά και όσοι τους συντηρούν. Η δεξιά έχει πει το «η Κύπρος κείται μακράν» το 1974. Η δεξιά έχει πει ότι σέβεται τους αγώνες της αριστεράς. Αλήθεια, ποιους αγώνες της αριστεράς σέβεται; Τη δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το ξεκοίλιασμα εγκύων; Την σιγή ιχθύος που τήρησαν έναντι των Ναζί λόγω του Συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ; Τη δράση της 17 Νοέμβρη; Για ποιους αγώνες μας μιλάτε, κύριοι; Δεξιά και υποχωρήσεις πάνε μαζί. Η δεξιά στην Κύπρο έτρεξε να ακυρώσει το ολιγόλεπτο αφιέρωμα στο Ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία, με προσταγές του κατακτητή. Η δεξιά εν Κύπρω και εν Ελλάδι στήριξε το σχέδιο Ανάν το 2004, που θα εξαφάνιζε καθετί Ελληνικό από την Κύπρο. Η δεξιά καπηλεύεται τους ήρωες της ΕΟΚΑ για μάζωξη ψηφοφόρων. Η δεξιά συντηρεί την κατοχή και αθωώνει τους Τούρκους συνεχώς.

Και τώρα ας πάμε στο τι κάνουμε. Χρέος μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις εξελίξεις στο πολιτικό γίγνεσθαι, αλλά και για τα κατά τόπους προβλήματα. Οφείλουμε να αποβάλουμε από τον Έλληνα το κάθε φοβικό σύνδρομο που έχει απέναντι στην Τουρκία. Εν αντιθέσει με το τι έπραξε ο Μητσοτάκης το περασμένο καλοκαίρι με το επικοινωνιακό του λάθος, το οποίο προδίδει και την εξωτερική του πολιτική. Αναφέρομαι στο περιστατικό με τη φρεγάτα «Λήμνος». Αναφέρθηκε σε ατύχημα, μήπως και θυμώσει ο ενοχλητικός μας γείτονας.

Τι θα έλεγε ένας Εθνικιστής πρωθυπουργός; «Η φρεγάτα υπερασπίστηκε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Και θα το πράξει ξανά, όποτε και αν χρειαστεί. Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Τώρα καταλάβατε τη διαφορά μας; Θα συνεχίσουμε την ένταξη των ιδεών μας στην κοινωνία, γιατί μόνο τότε έχουμε μέλλον ως Έθνος.

Μακριά από το δίπολο δεξιά ή αριστερά. Μακριά από ιδεοληψίες του παρελθόντος και της καταστροφής. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. ΕΥΘΕΙΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη