Άκου Δένδια, «για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»


Του Αντρέα Αντρέου

Είστε μια παράταξη που τρέμει την αριστερά και της κάνει όλα της τα χατίρια. Μια παράταξη που κάνατε τη χώρα παράδειγμα προς μίμηση για τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης. Μην κουνάς το δάχτυλο, γιατί έχεις κι εσυ βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Όταν πριν μήνες δήλωνες αδιαφορία για μερικές δεκάδες μέτρα Ελληνικής γης, πώς γίνεται να μας κουνάς το δάχτυλο; 

Μας διαμηνύεις ότι απαγορεύεται να στρέψουμε τη χώρα σε παλιές μνήμες του παρελθόντος, εννοώντας το συμμοριτοπολέμο, κατά τον οποίο ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με τον Βελουχιώτη ρήμαξαν τη χώρα και διέπραξαν εγκλήματα κατά των Ελλήνων στο όνομα της Σοβιετικής Ενώσεως. Ας συμφωνήσουμε λοιπόν, ότι πρέπει να κοιτάμε το μέλλον κι όχι το παρελθόν. Πώς γίνεται να το αφήσουμε πίσω, όταν εσύ και η φατρία σου αφήνετε ανενόχλητους 35αρηδες φοιτητές να τάζουν πηγάδες, Μελιγαλάδες και κρεμάλες σε ανήλικους μαθητές; Κι όταν οι μαθητές αντιστέκονται, τους τρέχετε να τους καταδικάσετε και τους διαπομπεύετε στα ΜΜΕ. 

Η Σταυρούπολη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Υπήρξαμε φοιτητές στα Ελληνικά ΑΕΙ, κύριε Δένδια. Είναι εις γνώσιν σας φαντάζομαι το τι γίνεται εκεί μέσα από όλους αυτούς που επιτίθενται στους μαθητές. Και εμάς κρεμάλες μας έταζαν επειδή κατά το δικό τους ανάγνωσμα, ήμασταν «φασίστες». Ψάξτε άλλου επομένως, για το ποιοι φέρνουν τη χώρα σε εποχές συμμοριτοπολέμου. Και αφού όπως λέτε κυβερνάτε (που πολύ αμφιβάλλω εάν κυβερνάτε εσείς ή το ΚΚΕ), μπορείτε να τους θέσετε εκτός νόμου, για να αποδείξετε ότι όντως δεν θέλετε τη στροφή μας σε εκείνες τις εποχές. Εάν δεν το πράξετε, να μας μιλάτε μόνο για κανένα καλό εστιατόριο στο Παρίσι ή καμία καλή καφετέρια στις Βρυξέλλες. Ως εκεί. 

Κι αφού σας ενόχλησε η αναφορά στα λόγια του Γεώργιου Γρίβα, του εφιάλτη των συντρόφων σας στο ΚΚΕ, που δεν επέτρεψε να γίνει η Ελλάς Σοβιέτ, μάθετε ότι το αδελφό σας κόμμα στην Κύπρο καταθέτει στεφάνια στο όνομά του, εις άγραν ψήφων. Κι εσείς φοράτε τον γνωστό πατριωτικό μανδύα για κάποιες ψήφους, εξάλλου. Γνωστή τακτική. Αλλά εάν ο Γρίβας δεν αντιστεκόταν τότε, σήμερα δεν θα ήσασταν σε αυτό το αξίωμα. Πιθανόν να ήσασταν ο Dendowski και να δουλεύατε για κάποιο απόγονο του Στάλιν. Γι’ αυτό όταν η κουβέντα πάει στον Γρίβα, το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να στέκεστε σε στάση προσοχής. 

«Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε»

Αυτό επικρατούσε το 2019. Πολλοί πιάστηκαν κορόιδο στο ψεύτικο δίπολο που έντεχνα έστησαν όλοι αυτοί. Τώρα τι; Έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Εν κατακλείδι, καλό θα ήταν να βγουν και οι μάσκες και των τελευταίων οπαδών του ΔΗΣΥ εν Κύπρω και να ξεκαθαρίσουν ότι καμία σχέση δεν έχουν με όσα πρόσταζε η ΕΟΚΑ και ο Αρχηγός της. Όσοι ακόμη τα αντιπροσωπεύουν, ας πηδήξουν έξω από το καράβι. Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη