Οργή στα κόμματα και στην κοινωνία που βράζει για το αυταρχικό χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ο Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου: Αντιμέτωπος με την κοινωνική εξέγερση - Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί
Οργανώνονται μαζικές αντιδράσεις μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
Η κυβέρνηση τιμώρησε με τον πλέον ειδεχθή τρόπο τους 520.000 ανθρώπους που δεν τους υπάκουσαν (οι ηλικιωμένοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση), καθώς ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών και πλέον πρέπει να ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμο. 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις σημερινές του ανακοινώσεις παραβίασε κάθε διεθνή νομοθεσία και απέδειξε γι' ακόμη μια φορά ότι αδιαφορεί για το Σύνταγμα, καθώς επέβαλλε υποχρεωτική ιατρική πράξη σε απλούς πολίτες και όχι σε εργαζόμενους, όπως είχε κάνει μέχρι στιγμής. 
Με οργισμένες ανακοινώσεις, σύσσωμα τα κόμματα καταδικάζουν το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία άλλη χώρα μέχρι στιγμής!

Τα κόμματα εκφράζουν την αγανάκτησή τους και τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, όχι μόνο εξακολουθεί να αφήνει το ΕΣΥ να καταρρέει, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόζει μια τιμωρητική τακτική σε βάρος των πολιτών και συγκεκριμένα των χαμηλοσυνταξιούχων, με μέτρα που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα μέσω του εξαντλητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

>

ΣΥΡΙΖΑ: «Μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες από έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης: «Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες. Αυτή τη φορά στοχοποιεί τους άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: «Ο πρωθυπουργός ξέχασε να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ»

«Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα. Στο “και πέντε” ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει. Δυστυχώς βέβαια, για μία ακόμα φορά, “ξέχασε” να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ» αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

ΚΚΕ: Θεσπίζουν την «ατομική ευθύνη» με ποινή

"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια