Από πότε είναι μεμπτό να υποστηρίζεις την Πολωνία και τον Πολωνικό λαό;


Το ελληνικό κράτος δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μη αποστέλλοντας συμβολική έστω βοήθεια στην Πολωνία, που όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε την υβριδική εισβολή στον Έβρο ήρθε προς υποστήριξη, πάνοπλη και με ειδικές αστυνομικές μονάδες.

Την ίδια Πολωνία που όταν η Ελλάδα καίγονταν το καλοκαίρι του 2021, ήρθε με πολλά οχήματα και με εξειδικευμένο πυροσβεστικό προσωπικό και ουσιαστικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να σβήσουν όλες οι φωτιές στην Ελλάδα.

Η Πολωνία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει την συντονισμένη προσπάθεια της Τουρκίας και της Λευκορωσίας να εργαλειοποιήσουν το μεταναστευτικό και να κάνουν εισβολή στην Ευρώπη. Αυτό το κενό προσπάθησαν να καλύψουν Έλληνες πατριώτες με μια συμβολική προσπάθεια στήριξης του Πολωνικού λαού. Το απόγευμα της Κυριακής που μας πέρασε βρέθηκαν στη Μιχαήλ Βόδα στην Πολωνική εκκλησία, ώστε να δηλώσουν την στήριξη τους στον πολωνικό λαό. Με ένα πανό που έγραφε «Είμαστε στο πλευρό της Πολωνίας, σταματήστε τώρα την μετανάστευσή».

Η κίνηση έγινε σε συνεννόηση με μέλη της πολωνικής κοινότητας και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πιστούς που πήγαιναν να εκκλησιαστούν. Χωρίς κάποιο προφανή λόγο κάποιοι που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, αντιμετωπίστηκαν ως ύποπτοι από το ελληνικό κράτος, καθώς τους προσάγανε στην ΓΑΔΑ, δεν τους απαγγέλθηκε καμία κατηγορία, ούτε τους δόθηκε κάποια εξήγηση για αυτή την προσαγωγή.

Προσείχθησαν ένας άντρας, δύο γυναίκες και ένα ανήλικο παιδί, που πέρασαν κάποιες ώρες στη ΓΑΔΑ και ταλαιπωρήθηκαν αδίκως εν τέλη. Τέτοιες κινήσεις από μεριάς του κράτους δείχνουν αδιαφορία έως και εχθρικότητα για τον πολωνικό λαό, που τόσο έχει στηρίξει την Ελλάδα, ντροπή.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη