Πειθαρχικό από τον ΔΣΑ για τον “αντιεμβολιαστή” δικηγόρο Νικ. Αντωνιάδη


Μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του δικηγόρου για σειρά αδικημάτων και τη γνωστοποίηση της δίωξης, αυτοδικαίως η υπόθεσή του παραπέμπεται στο πειθαρχικό του ΔΣΑ.

Πειθαρχικά ελεγκτέος από τα όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας είναι πλέον ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ , με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε ακροατήριο και κριθεί ένοχος.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου.

Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα. Δίωξη στον δικηγόρο Ν. Αντωνιάδη

Αναλυτής: Ουδεμία παρέμβαση είναι επιτρεπτή στα πειθαρχικά συμβούλια

Ανεξάρτητα και απολύτως αρμόδια να κρίνουν πειθαρχικές υποθέσεις και να αποφασίσουν για την εκδίκαση ή την αρχειοθέτησή τους είναι τα πειθαρχικά συμβούλια όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Χαράλαμπος Αναλυτής, πρόεδρος της Ολομέλεια των Πειθαρχικών Συμβουλίων ΔΣΑ.

Με αφορμή την πειθαρχική διερεύνηση υποθέσεων δικηγόρων που απασχολούν την επικαιρότητα, ο κ. Αναλυτής σημείωσε:


  1. Τα Πειθαρχικά Συμβούλια είναι απολύτως ανεξάρτητα όργανα έναντι του ∆ιοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του ∆ΣΑ, σύμφωνα με τον Κώδικα ∆ικηγόρων και ουδεμία παρέμβαση είναι επιτρεπτή κατά τη λειτουργία τους και τη δικαιοδοτική τους κρίση.
  2. Η παραπομπή προς εκδίκαση ή η αρχειοθέτηση κάθε πειθαρχικής υπόθεσης γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την εισήγηση του αρμόδιου πειθαρχικού εισηγητή, ο οποίος γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά αυτής. Κατά συνέπεια, απόψεις που προσδίδουν τις άνω αρμοδιότητες σε άλλα όργανα όχι μόνο δεν έχουν νόμιμο έρεισμα αλλά και πλήττουν την ανεξαρτησία και το κύρος της πειθαρχικής διαδικασίας και των οργάνων αυτής.
  3. Η πειθαρχική διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και εγγυήσεις, που πρέπει να ακολουθούνται απαρέγκλιτα.
  4. Το πειθαρχικό τμήμα του ∆ΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ’ άρθρο 152 Κώδικα ∆ικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόμο ενέργεια των Πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου».

"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια