Στα διεθνή δικαστήρια θα προσφύγει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα (ηχητικό)


Σε αυτοκτονία αποδίδει τελικά το δικαστήριο Αργυροκάστρου, τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Να θυμίσουμε ότι ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης έπεσε νεκρός από δύο σφαίρες στην καρδιά, στις 28 Οκτωβρίου 2018, σε ύψωμα πάνω από το χωριό του, τους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του ΟΧΙ.

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνέβη, μετά από καταδίωξη του από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, αφού νωρίτερα είχε πυροβολήσει στον αέρα, κατόπιν διένεξης που είχε με αλβανό αστυνομικό για τις ελληνικές σημαίες που είχε αναρτήσει στους Βουλιαράτες.

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Μιλάμε για ένα παντελώς διεφθαρμένο κράτος και μία παντελώς διαφθαρμένη δικαιοσύνη», δήλωσε εκ μέρους της οικογένειας του Κ. Κατσίφα στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο γαμπρός του, Βαγγέλης Σακελλαράκης.

Όπως σημείωσε, η οικογένεια αναμένει την κοινοποίηση του πορίσματος και στην συνέχεια θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια. «Θα αναδείξουμε το θέμα για να δικαιωθεί η μνήμη του Κωνσταντίνου», τόνισε ο κ. Σακκελαράκης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν θυσιάστηκε μόνο για τον Ελληνισμό της Βορείου αλλά και για την δημοκρατία» και ζήτησε «από την ελληνική Πολιτεία να δείξει επιτέλους ενδιαφέρον για τους Έλληνες».


πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη