Η κυβέρνηση θυμίζει Επιθεώρηση: Μπερδεμένοι οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός στα Ζαγοροχώρια για… καθαρό αέρα


Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει να φύγει για τριήμερο στα Ζαγοροχώρια και να γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του την κυβερνητική διαχείριση

Από λάθος εκτιμήσεις σε λάθος ανακοινώσεις και από επικοινωνιακή πατάτα σε επικοινωνιακή πατάτα οδηγείται η ελληνική κυβέρνηση την ώρα που εξελίσσεται η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron.

Επεσαν έξω οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι θα έχουμε σήμερα το πολύ 11.000 κρούσματα

Oι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αρχικά, σύμφωνα με πηγές από τα υπουργεία, ήταν να επιβληθούν light μέτρα μετά τα Θεοφάνεια και εν τέλει αποφασίστηκε να παρθούν μέτρα μετά τις 3 του Γενάρη με την επιτροπή ειδικών να είναι άλλη μία φορά μπερδεμένη για το πότε θα αρχίσει η εξάπλωση της Omicron.

Κάποιοι καθησυχάστηκαν διότι τότε τα κρούσματα της μετάλλαξης ήταν μόλις 20.

Ωστόσο, ήταν πολύ περισσότερα και συνεχώς πολλαπλασιάζονταν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση έκανε τρομερά πισωγυρίσματα.

Από το ανακοινωθέν για το rapid test στις μέρες των εορτών το οποίο πήρε πίσω την επόμενη μέρα και τώρα που αυτό καθίσταται αναγκαίο, δεν τολμά να το εκστομίσει για γνωστούς επικοινωνιακούς λόγους.

Από το ραπόρτο ότι στα γήπεδα δεν θα έχουμε κόσμο, στα 1.000 άτομα όριο και αυτά με διπλή μάσκα.

Αλαλούμ: Οι υπουργοί ανακοινώνουν και μετά τα παίρνουν πίσω

Επίσης, πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου συνιστούσε ψυχραιμία και ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις ανακοινώνοντας μέτρα που θα ίσχυαν άμεσα όπως η υποχρεωτικότητα μασκών και άλλα μέτρα για τις 3 Ιανουρίου που ήταν τα ωράριο στην εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης και απαγόρευση όρθιων πελατών.

Τελικά, φτάνουμε στο σήμερα και πλέον το κυρίαρχο σενάριο είναι να έρθουν πιο νωρίς τα μέτρα δηλαδή να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να μπει lockdown στα κέντρα διασκέδασης γιατί ούτως ή άλλως αυτά λειτουργούν από τις 12 το βράδυ και μετά, δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουν πιο νωρίς.

Η κυβέρνηση εκτιμούσε πως σήμερα τα κρούσματα θα ήταν γύρω στα 11.000 και εν τέλει θα ανακοινωθούν πάνω από 18.000 κρούσματα σήμερα.

Γενικά, εκτιμούσε ότι θα έχουμε πιο αργή εξέλιξη της μετάλλαξης της Omicron.

Συγκεκριμένα, υπολόγιζε ότι η ραγδαία εξάπλωση θα γίνει μετά τις γιορτές και μετά τις 15 θα έχουμε 20.000 κρούσματα.

Δεν έχει αλλάξει ο χρόνος και ήδη βρισκόμαστε σε αυτά τα επίπεδα.

Υπάρχει κόντρα Μαξιμου-καθηγητών;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα;

Η επιτροπή ειδικών λειτουργεί;

Υπάρχουν διαφωνίες; Ποιες είναι οι εισηγήσεις και τι έχουν προτείνει στην κυβέρνηση;

Διότι δεν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά την κυβέρνηση όταν λέει ότι δεν έλαβε την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα από τον Μάιο του 2021.

Δεν ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε όταν ο Πρωθυπουργός λέει ότι έλαβε εισηγήσεις για rapid test στους εμβολιασμένους και οι καθηγητές της επιτροπής έλεγαν ότι δεν έχουμε δώσει τέτοια εισήγηση…

Και έπειτα, είναι και οι παρεμβάσεις των καθηγητών – κυβερνητικών αξιωματούχων όπως ο Ηλίας Μόσιαλος που επιτίθεται σαν τρολ στην Εκκλησία και κανείς από το Μαξίμου δεν τον αδειάζει.

Άραγε πιστεύει κανείς ότι η παρέμβαση Μόσιαλου έπεισε κανέναν να εμβολιαστεί;

Τουναντίον, μάλλον οι θρησκευόμενοι απείχαν περαιτέρω από τον εμβολιασμένο χάριν τέτοιων συμπεριφορών.

Βέβαια, άλλον καθηγητή που ζήτησε lockdown για λίγες μέρες, το Μαξίμου τον «άδειασε» κανονικά μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Κατέρρευσε το αφήγημα του εμβολιασμού

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ότι έναν χρόνο τώρα που έχουμε εμβολιασμούς 7,4 εκατ. πολιτών δηλαδή ένα ποσοστό γύρω στο 70%.

Είναι ένα μικρό ποσοστό για τα μέτρα υποχρεωτικότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Το αφήγημα της «εμβολιαστείτε, κερδίστε την ελεθερία σας» δεν έπεισε.

Και το βλέπουμε τώρα ακόμα περισσότερο.

Περιορισμούς και μάλιστα αυστηρούς θα επιβληθούν και στους εμβολιασμένους ενώ η μετάλλαξη Omicron δεν θα κάνει καμία διάκριση, κολλάει το ίδιο ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους αφού είναι μεταδοτική και προσπερνάει την άμυνα των εμβολίων και μάλιστα έχει ισχυρά χαρακτηριστικά ότι ξανακολάει και όσους έχουν ήδη νοσήσει.


Στα Ζαγοροχώρια ο Πρωθυπουργός…

Και την ώρα που υπάρχει αβεβαιότητα στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις εστίασης, στην κοινωνία γενικότερα, ενώ υπάρχει προβληματισμός και μία αίσθηση ότι θα έχουμε και πάλι όπως πέρυσι θλιμμένες γιορτές ο Πρωθυπουργός αποφασίζει να φύγει για τριήμερο στα Ζαγοροχώρια και να γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του την κυβερνητική διαχείριση.

Σαν να έχει απελπιστεί και να θέλει να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα…

Kαι οι υπουργοί να ρωτάνε τελικά εάν θα κλείσουν τα μπουζούκια γιατί το Μαξίμου τους χαλάει τα ρεβεγιόν…

Κανένας δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει αύριο, η επιστημονική ομάδα, ούτε καν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Αυτές οι γελοιότητες δίνουν λαβή στην αξιωματική αντιπολίτευση που ζητάει, πλέον, μέτρα και πιο σφιχτή διαχείριση.

Ζητείται σοβαρότητα, η κυβέρνηση τα έχει χάσει, λειτουργεί σαν Επιθεώρηση στο Δελφινάριο, χωρίς ρόλους και αυτοσχεδιάζει…

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη