Σκέφτεται εκλογές ο Μητσοτάκης γιατί φοβάται εκτόξευση του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και γενικό ξεσηκωμό


Παρόλο που πριν μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σήμερα από το στενό του πολιτικό περιβάλλον διαρρέει η σκέψη που έχει για πραγματοποίηση εκλογών το καλοκαίρι του 2022.

Μάλιστα οι έντονες φοβίες που έχει ολοένα και μεγαλώνουν βλέποντας την Νέα Δημοκρατία να έχει απώλειες κατά 4% μέσα σε 15 ημέρες και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ¨Έλληνες¨ να κερδίζει συνεχώς έδαφος ακόμα και μέσα από την φυλακή. Μάλιστα το πιο ανησυχητικό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι το κόμμα “Έλληνες” είναι αυτό που ανέβασε κατά 2,7% τα ποσοστά του μέσα σε 15 ημέρες.

Ουσιαστικά το 60% από τις απώλειες των τελευταίων 15 ημερών μετακινήθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει δημιουργήσει ένα κλίμα διχασμού και έντασης ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για τον κόβιντ και έχει εγκλωβιστεί σε ένα επικοινωνιακό αδιέξοδο. Προσπαθεί να συντηρήσει τις δυνάμεις της μόνο από τους εμβολιασμένους και γνωρίζει και βλέπει ως εχθρούς όλους τους ανεμβολίαστους.

Ένας ακόμα φόβος είναι να μη δει εντάσεις και οδομαχίες όπως γίνονται εδώ και μήνες σε άλλες χώρες και βρεθεί μπροστά σε μία κοινωνική κρίση. Η φτώχεια και η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση αλλά και με τα τελευταία δημοκοπικά δεδομένα φέρνουν πιο κοντά από ποτέ τις εκλογές.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη