Γαλλία: Επίθεση σε κυβερνητικό βουλευτή με πέτρες και λάσπη – «Καζάνι που βράζει» η χώρα μετά τις δηλώσεις Μακρόν


Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Γαλλία μετά τις δηλώσεις Μακρόν και τις πολυπληθείς διαδηλώσεις – απάντηση που ακολούθησαν.

Πολίτες που διαδήλωναν το Σαββατοκύριακο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του υγειονομικού πάσου, επιτέθηκαν με λάσπες στον Γάλλο πολιτικό Στεφαν Κλερό, ο οποίος είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Μακρόν La Republique En Marche.

Η επίθεση εις βάρος του Κλερό, που σημειώθηκε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εν μέσω της λαϊκής οργής που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία έπειτα από την δήλωση του Μακρόν ότι θέλει να «στριμώξει» τους ανεμβολίαστους κάνοντάς τους τη ζωή τόσο δύσκολη ώστε να καταλήξουν να εμβολιαστούν κατά της COVID, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές από γαλλικά ΜΜΕ που θέλουν τον Ε.Μακρόν να σκέφτεται τρόπους για να απαγορεύσει στους ανεμβολίαστους να ψηφίσουν. 

Ο Κλερό είναι βουλευτής των Σαιν-Πιερ και Μικελόν, ενός συμπλέγματος νησίδων στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκονται κοντά στην καναδική επαρχία Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ και αποτελούν γαλλική εδαφική επικράτεια.

«Προφανώς και θα κινηθώ νομικά. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Όλοι δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας μέσω του ταχυδρομείου. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε σήμερα στο France Info ο Κλερό.

Η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών, Ανίκ Ζιραρντέν, καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Κλερό. Στον λογαριασμό της στο Twitter εμφανίστηκε μια φωτογραφία από την επίθεση που δείχνει διαδηλωτές να πετούν λάσπη στον υπουργό καθώς ο ίδιος στέκεται έξω από το σπίτι του.

«Η επίθεση στον Στεφάν Κλερό έξω από το ίδιο του το σπίτι στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του υγειονομικού πάσου είναι απολύτως απαράδεκτη. Οι εικόνες είναι εντελώς σοκαριστικές», έγραψε η υπουργός.

pronews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη