Η πακιστανική τρομοκρατία χτύπησε συναγωγή στο Τέξας – νεκρός ο τρομοκράτης


Πριν από λίγο οι αμερικανικές αρχές, η τοπική αστυνομία του Κόλεΐβιλ στο Τέξας και το FBI ανακοίνωσαν την λήξη της καταστασης ομηρίας στη συναγωγή της πόλης.

Δράστης ήταν ο Khalid Sheikh Muhammad, πακιστανός τρομοκράτης, του οποίου η συζυγος του θείου του είχε συλληφθεί για επικίνδυνη τρομοκρατική δράση στο Αφγανιστάν και κρατείται σε αμερικανικές φυλακές, εκτίοντας ποινή φυλάκισης 86 ετών.

Η νέα αυτή υπόθεση πακιστανικής τρομοκρατίας στην καρδιά της Αμερικής, δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα να χαρακτηριστεί το Πακιστάν ως κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία.

Η σημερινή τρομοκρατική ενέργεια μπορεί εντέλει να μην είχε θύματα εκτός του δράστη, αλλά το γεγονός ότι ο τρομοκράτης ήταν ο αδερφός της Aafia Siddiqui δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη έχει γίνει η τρομοκρατία στο Πακιστάν.

Στο Dancing with the Devil, μια ιστορία της αμερικανικής διπλωματίας με αδίστακτα καθεστώτα, ο κορυφαίος αμερικανός αναλυτής Μάικ Ρούμπιν είχε αναφερθεί στην υπόθεση της Aafia: Τον Ιούλιο του 2008, οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν συνέλαβαν την Aafia Siddiqui—μια Πακιστανή υπήκοο που ήταν νευροεπιστήμονας με σπουδές στις ΗΠΑ και σύζυγος του ανιψιού του δράστη, Khalid Sheikh Muhammad. — με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της αφού φέρεται να άρπαξε ένα τουφέκι φρουρού και στη συνέχεια εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου καταδικάστηκε σε ογδόντα έξι χρόνια φυλάκιση.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη