Ντροπή! Ούτε λέξη για τον παππού που ξεψύχησε αβοήθητος


Σιγήν ιχθύος από τη διοίκηση του Ευαγγελισμού και το Υπουργείο Υγείας για τις συνθήκες νοσηλείας του άτυχου ηλικιωμένου

Η ανατριχιαστική φωτογραφία του ηλικιωμένου που έφυγε από τη ζωή στον Ευαγγελισμό, εγκαταλελειμμένος, ταλαιπωρημένος και παρατημένος από το ίδιο το κράτος, έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας οργή και επιβεβαιώνοντας πως τέτοιες εικόνες δεν ταιριάζουν στις αξίες των Ελλήνων.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο παππούς του καθενός και της καθεμιάς, συγκλόνισε γιατί -άθελά του- ανέδειξε το δράμα και τον Γολγοθά που αναγκάζονται να ανέβουν όλοι όσοι νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία. Η εικόνα του ήταν… χίλιες λέξεις και αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη πως οι κυβερνώντες λένε ανερυθρίαστα ψέματα όταν μιλούν για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Περιμέναμε πως κάποιος θα έβρισκε το θάρρος να απαντήσει υπεύθυνα γιατί κατέληξε σε αυτήν την κατάσταση ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που είχε την ατυχία να νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ βρισκόταν στο μέρος που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τον φροντίζουν. Όμως, απάντηση δεν υπήρξε ούτε από τη διοίκηση του νοσοκομείου ούτε, φυσικά, από το Υπουργείο Υγείας, που από χθες τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα. Άλλωστε, είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό…

Εξάλλου, τόσο ο Θάνος Πλεύρης όσο και η Μίνα Γκάγκα επιχειρούν να δικαιολογηθούν για τον αυξημένο αριθμό θανάτων που μαστίζει τη χώρα, λέγοντας πως πρόκειται για ανεμβολίαστους και ηλικιωμένους, λες και αυτό ελαφρύνει τον πόνο της απώλειας. Ο ηλικιωμένος άνθρωπος είχε την ατυχία να μην είναι διάσημος και να μην μπορεί να μιλήσει στα κανάλια ή σε πολιτικούς φίλους. Γι’ αυτό δεν νοιάστηκε κανείς για εκείνος και έφυγε μόνος. Αν, όμως, είχε την τύχη να είναι εφοπλιστής ή να προέρχεται από πολιτική οικογένεια, τότε η Πολιτεία θα είχε ασχοληθεί μαζί του.



Όπως αποκάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ, μοναδικός γνώμονας του υπουργείου εν μέσω της κακοκαιρίας ήταν «να δοθεί προσοχή σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων ή σε περιπτώσεις που ενδεχομένως μπορούν να απασχολήσουν τη δημοσιότητα». Ο άτυχος παππούς δεν άνηκε σε καμία από αυτές τις κατηγορίες κι έτσι ξεψύχησε μόνος και αβοήθητος.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση

Μάλιστα, η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι η μόνη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο βρίσκονται και άλλοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονται κάτω από απαράδεκτες και πολλές φορές απάνθρωπες συνθήκες. Ορισμένους ασθενείς, που δεν συμμορφώνονται στις οδηγίες των γιατρών ή που υπάρχει κίνδυνος να κάνουν κακό στον εαυτό τους, το προσωπικό αναγκάζεται να τους δέσει, καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν επαρκούν για να τους προσέχουν!

Για τις συνθήκες… Ουγκάντας που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την κακομεταχείριση των ασθενών υπάρχουν ευθύνες. Και οι ευθύνες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη