«Βόμβα» στη Βρετανία! Έτοιμοι να καταργήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού


Μια είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει «σεισμό» στην Ευρώπη.

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να βεβαιώσει πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, και καταργεί τα πιστοποιητικά όσων δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση στους 7 μήνες, δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι στη Βρετανία έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων η οριστική κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ, εξετάζεται η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης (Covid Pass) καθώς τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον υποχωρεί σταδιακά.

Τέλος και στην τηλεργασία

Όπως αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ, ο Σατζίντ Τζαβίντ απευθυνόμενος στους βουλευτές των Τόρις, υποστήριξε ότι συμμερίζεται την ταλαιπωρία που έχουν προκαλέσει τα πιστοποιητικά στην καθημερινότητα των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας. Μάλιστα, οι υπουργοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να σταματήσει η τηλεργασία όταν αναθεωρηθούν τα τρέχοντα μέτρα στις 26 Ιανουαρίου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι υποχρεωτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα θα είναι το μόνο εναπομείναν μέτρο κατά της πανδημίας.

Τα κρούσματα Covid στη Βρετανία μειώθηκαν στα 109.000 την Πέμπτη, όπως επίσης και σημαντική μείωση έχει παρατηρηθεί στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ωστόσο ο κ. Τζαβίντ τονίζει ότι η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει και προειδοποιεί ότι δεν έχει φτάσει ακόμα το τέλος της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας εξετάζει περαιτέρω χαλάρωση το επόμενο διάστημα, ενώ ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Ουαλία.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη