Πως σχολιάζει κορυφαίο πατριωτικό blog την υπό δημόσια διαβούλευση “κοινή κάθοδο Κασιδιάρη- Χίου” στις εκλογές


Με μια ανακοίνωση-βομβα σήμερα [3/1/2021] ο κ. Στεφανος Χίος ανακοινωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί συζητήσεις για κοινή κάθοδο του κόμματος του, με τους “Έλληνες”, που ίδρυσε ο κ. Ηλίας Κασιδιαρης.

Ο τιτλος μάλιστα που προαναγγέλει την πιθανή συνεργασία των δύο εθνικιστικών κομμάτων, στο έντυπο Μακελειό της Δευτερας [κυκλοφορει στα περίπτερα] είναι πολύ χαρακτηριστικός:

“…Αιφνιδιαστική εξέλιξη στα δεξιά της ΝΔ ρίχνει την κυβέρνηση στο 15%…”

Βάσει λοιπον των όσων δήλωσε μέχρι στιγμης ο κ. Στεφανος Χίος [οι Έλληνες και ο κ. Κασιδιάρης δεν έχουν προβεί μεχρι στιγμης σε ανακοινώσεις] φαινεται ότι, οι συζητησεις και οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει απο το καλοκαίρι και μετά, ενώ είναι συνεχείς και λεπτομερειακές [Βλ. το αναλογο αρθρο στο εντυπο Μακελειο]

Στόχος είναι να μπει σε δημόσια διαβούλευση, με βασικό φορέα το Μακελειό [έντυπο και ηλεκτρονικό] το ενδεχόμενο κοινης καθοδου των δυο κομματων στις ερχομενες εκλογες και με βαση τα όσα θα ζητηθούν ή θα επισημανθούν από τη λαϊκή τους βάση, να μορφοποιηθεί και να επισημοποιηθεί η εκλογική τους συνεργασία – ή βεβαίως να απορριφθεί, σε περιπτωση που το κοινο τους την αρνηθεί κατα πλειοψηφίαν.

Στο ρεπορτάζ του σημερινου [3/1/2021] Μακελειου διαβαζουμε επισης μια ιδιαιτερα οργιλη ανακοινωση, που στρεφεται ευθεως κατα της διαφαινόμενης συνεργασίας των 2 καθεστωτικών κομματων [ΝΔ, ΠΑΣΟΚ] και προτασσει τη συνεργασια Χιου-Κασιδιαρη ως το μοναδικο αντιδοτο, σ’ αυτη την κοντρα ρελανς του καθεστωτος….

“…Οι λαϊκες δυναμεις στις καλπες πρεπει να είναι απόλυτα συμπαγείς και καταιγιστικές, να μην αφησουν το παραμικρό κενό για καμία εκλογική αποτυχία.

Και αυτό θα πραγματοποιηθεί διχως καμία ψήφο χαμενη και δοσμένη στους αντιπάλους του μεγαλοαστικού καθωσπρεπισμού, της ηθικής νεοφιλελεύθερης σαπίλας και του δηθεν σοσιαλδημοκρατικού στρουθοκαμηλισμού, που εκφράζεται απο νεοπαγείς κομματικες διεργασίες, που σπρωχνονται από μιντιακούς μανιοκαταθλιπτικούς θιάσους…

Και οι δύο – Κασιδιαρης και Χίος – γνωρίζουν καλά βασει των ιδιων σχετικών πληροφοριών που διακινούνται απο την Πρωτοχρονιά και μετά, για τις αναμεταξύ τους ζυμώσεις, ότι αυτό που αποκαλείται πολλες φορες και αυθαίρετα, “πατριωτισμός”, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κομματικός τυχοδιωκτισμός για άγρα ψηφων, από αφελείς ψηφοφόρους, που ζητουν υπό πίεσιν εκλογικη κίνηση αγανακτησης και θυμού, επιλέγοντας εσφαλμένες λύσεις…”

[Εντυπο Μακελειο Δευτερας, σελ. 3]

Δεν χωράει αμφιβολία ότι μια τέτοια κίνηση συνεργασίας Κασιδιάρη – Χίου, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα ταραξει τα νερα στον ευρυτερο πατριωτικο χώρο και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου ισχυρού πατριωτικού πόλου, που θα διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία, αφηνοντας πισω την Ελληνικη Λυση του κ. Βελοπουλου – ειδικα αν καταφερει να προσελκυσει και τους ψηφοφορους του αδικοχαμένου Γιωργου Τραγκα.

Αν και δεν θεωρω πιθανόν να μειωθούν τα ποσοστα του κ. Βελόπουλου, εφόσον απευθυνεται μάλλον σε διαφορετικό κοινό, απ’ ότι οι Κασιδιαρης-Χίος, [ουτε φυσικα τα ποσοστα της Δημιουργιας των Τζημερου-Κρανιδιωτη, που απευθυνονται στους φιλελευθερους πατριωτες] ωστόσο η δυναμικη “ανόδου” ενός νεου ριζοσπαστικου και άκρως μαχητικου συνδυασμού, ειναι πολυ πιθανον να “μαγνητισει” ενα μεγαλο αριθμο ψηφοφορων, που σημερα “ιδιωτευουν” αρνουμενοι να συμμετασχουν στο πανηγυρακι των κοινοβουλευτικων εκλογων.

Φρονω ότι η δεξαμενη απ όπου πραγματικα μπορουν να “τραβηξουν” νεους ψηφους για τον ελληνικο εθνικισμο, ειναι η μεγαλη δεξαμενη των απεχοντων και των λευκων. Ως εκ τουτου, η ήδη διαφαινόμενη πολεμική των Χίου-Κασιδιαρη εναντιον του κ. Βελοπουλου, ενδεχομενως να αποδειχθει εντελως αχρειαστη.

Ισα-ισα εικαζω ότι μια νέα εθνικιστικη ρητορική, που θα στρεφει τα βελη της αποκλειστικα εναντιον καθεστωτικων στοχων, αφηνοντας στο απυροβλητο ολα τα αλλα εθνικιστικα/πατριωτικα κομματα, σεβομενη την πολυφωνια και τον πλουραλισμό, πιθανοτατα θα ακουστει ευνοϊκά απο το συνολο των Ελληνων πατριωτων, οι οποιοι εχουν βαρεθει να βλεπουν και να ακουν εμφυλιες διαμαχες.

Αλλωστε, αν πραγματι επαληθευτει αυτη η κινηση ενοτητας που προανηγγειλε ο κ. Χιος, δειχνει απο μονη της εναν δρομο ενωτικο και συμφιλιωτικό, ενόψει των θανασιμων κινδυνων που απειλουν το Γενος μας. Και νομιζω αυτο τον λογο θελουν πλέον να ακουουν οι Ελληνες ψηφοφοροι.

Επίσης θα πρεπει, πιστευω, να προσεχθεί ιδιαιτερα το υφος και το ηθος της πολεμικης που ασκεί ήδη ο κ. Χίος υπερ των αντιεμβολιαστων και να μην παρασυρθεί η πιθανη μελλοντικη συμμαχια Κασιδιαρη-Χιου σε ανοιχτη διαμαχη με τους εμβολιόφιλους, που αποτελουν σεβαστο ποσοστο των πατριωτων ψηφοφορων.

Φρονω ότι η πολιτικη Κασιδιαρη που σεβεται αμφοτερες τις επιλογες των Ελληνων [εμβολιασμός – αρνηση εμβολιασμου] ειναι πολυ πιο συμβατη με το λαϊκο αισθημα, απότι μια ακραια αντιεμβολιαστικη προπαγανδα.

Περαν παντως ολων αυτων, που ασφαλως θα συζητηθουν στη δημοσια διαβουλευση την οποια προανηγγειλε ο κ. Χιος [και στην οποια το ιστολογιο μας θα συμμετασχει δινοντας χωρο στους αναγνωστες του] θα πρεπει να προσθεσω και το εξης – που θεωρω ακρως σημαντικο…

Οπως εχει ηδη αποδειχθει σε χωρες με παραδοση συνεργασιων λογω απλης αναλογικης, μια συμμαχια αυτονομων κομματων, δεν σημαινει διολου οτι καποιο απο αυτα θα χασει τον χαρακτηρα του και την αυτονομια του!

Η τριπλη συμμαχια παραδείγματος χάριν Μελόνι-Σαλβινι-Μπερλουσκονι στην Ιταλια, ενω δημιουργησε ενα πανισχυρο πολο ελξης πατριωτων ψηφοφορων, δεν επηρρεασε καθολου την αυτονομη πορεια και την ιδεολογια των 3 συμμαχων.

Σημερα η Τζορτζια Μελονι, με τους “αδελφους Ιταλιανους” μπορει ταυτοχρονα να αντιπολιτευεται τον συμμαχο της Ματέο Σαλβινι, οσον αφορα τις φιλοκυβερνητικες επιλογες του, αλλα δεν παυουν και οι δυο να αποτελουν μερη της συμμαχιας, που θα διεκδικησει παλι την ψηφο των Ιταλων στις επομενες εκλογες!

Μια τετοια συνεργασια συνεπως ειναι εφικτη και για την Ελλαδα.

Δεν γνωριζω βεβαιως αν τελικα θα πραγματοποιηθει [ακομα ειναι πολυ νωρις] ωστοσο εναποκειται και σε εμας, στους Ελληνες πατριωτες, να συμβαλουμε ειτε προς την κατεύθυνση της Ενοτητας του χωρου μας, ειτε προς τον διαμελισμο του…

Α, και κατι ακομα…

Ειναι γνωστο στον ευρυτερο πατριωτικο χωρο ότι ανηκω σε κεινους που εχουν ήδη ταχθεί ανοιχτά υπερ των ενωτικων [και παντως υπερ των συμφιλιωτικων] κινησεων στο κατακερματισμενο ελληνικο εθνικιστικο κινημα.

Και συνεχιζω να υποστηριζω την Ενοτητα και τη Συμφιλιωση, με τις μικρες μου δυναμεις.

Χαιρομαι λοιπον που σιγα-σιγα δρομολογουνται τετοιες κινησεις, επιδειχνοντας σωφροσυνη και ρεαλισμο, σε μια εποχη που διακυβευεται η ιδια η υπαρξη του εθνους μας…

panousis.blogspot.com

.makeleio.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη