Καθημερινές μετακινήσεις Νατοϊκών από το λιμάνι και μέσω Εγνατίας

 


Σχεδόν σε καθημερινή βάση φτάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στρατιωτικές δυνάμεις από την Μεγάλη Βρετανία που ανήκουν στη δύναμη του ΝΑΤΟ και  μέσω Εγνατίας Οδού καταλήγουν στους Ευζώνους.

Οι μετακινήσεις αυτές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα περίπου και τις τελευταίες ημέρες συνεχίζονται καθημερινά.

Κομβόι είκοσι οχημάτων διαφόρων τύπου έφτασε στο λιμάνι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ενώ ένα δεύτερο ακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου.

Προορισμός και στις δύο περιπτώσεις είναι οι Εύζωνοι καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλη άσκηση που ξεκινά στα Σκόπια.

Η προπαρασκευή της άσκησης είχε αρχίσει πριν από αρκετές ημέρες και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας μέρος της άσκησης, θα αποτελείται από δραστηριότητες στον εναέριο χώρο με την εκτέλεση προσγειώσεων με αλεξίπτωτο ενώ θα περιλαμβάνονται και δραστηριότητες πεδίου με τη συμμετοχή περισσότερων από 4000 στρατιωτών από στρατούς οκτώ χωρών (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία).

Το Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση στη Βόρεια Μακεδονία από την στιγμή ανεξαρτησίας της χώρας.

Το διάστημα αυτό δεκάδες χιλιάδες ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, βρίσκονται ήδη και θα αναπτυχθούν στην ανατολική Ευρώπη με το βλέμμα ξεκάθαρα στραμμένο στη Ρωσία.

Από τη Φινλανδία έως τη Βόρεια Μακεδονία, τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις και γυμνάσια.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη